Van der Poel voelt zich 'minder vermoeid' dan vorig jaar: 'Remco en Wout zijn grootste concurrenten op Spelen'

Mathieu van der Poel hoopt zijn succesformule van vorig jaar richting het WK te herhalen richting de Olympische Spelen.

Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft nog niet stil gezeten sinds de Ronde van Frankrijk voorbij is. Daags na de slottijdrit was hij aan het gravelen. Dinsdag stond hij aan het start van het Natourcriterium in Roeselare, dat hij overigens won.

Na afloop blikte Van der Poel voor de camera van VTM terug op de voorbije Tour, waarin hij geen indruk wist te maken. Zijn beste notering is een 11e plek in de graveletappe naar Troyes. "Ik wist dat het moeilijk ging zijn, ik had er ook meer van verwacht op voorhand", zei de wereldkampioen.

"De kansen om te winnen zijn dun, misschien win ik volgend jaar wel weer een etappe. Met de ploeg hebben we goed gefocust op de sprints van Jasper Philipsen, waar voor ons het meeste te halen viel. Dat hebben we uiteindelijk heel goed gedaan.”

Olympische Spelen

Panikeren doet hij allerminst, want ook vorig jaar reed Van der Poel een matige Tour. Twee weken later kroonde hij zich in Glasgow tot wereldkampioen. En over twee weken vindt de olympische wegrit plaats!

"Ik probeer de succesformule van het WK in Glasgow te herhalen. Maar elk jaar is natuurlijk anders. Ik voel me alvast minder vermoeid dan vorig jaar. Nu is het afwachten hoe mijn lichaam reageert op de nieuwe intensieve trainingen."

Met Tadej Pogacar hoeft hij in Parijs geen rekening te houden. De grootste concurrentie komt vanuit het Belgische kamp. "Ik kijk zeker naar Remco en Wout, maar Jasper Stuyven reed ook een ontzettend sterke Tour. De Belgen zullen een heel sterk blok vormen."

Nieuws
  • Cor Vos