UCI World Ranking: Pogacar telt bijna dubbel zoveel punten als de nummer twee!

Volgens de wereldranglijst van de UCI is Tadej Pogacar met straatlengtes voorsprong de beste renner ter wererld. 

Pogacar

De Tour de France is voorbij en dus zit ook het eerste deel van het wielerseizoen erop. Tijd dus om eens een balans op te maken. Een handige tool om een balans op te maken, is de UCI World Ranking.

Die wereldranglijst geeft ons een getrouw beeld van wie op dit moment de beste renners ter wereld zijn. De ranglijst wordt opgesteld op basis van het aantal verzamelde UCI-punten tijdens de afgelopen 52 weken en wordt dagelijks geüpdate. Hoe groter een koers, hoe meer punten er uiteraard te verdienen zijn.

Pogacar eenzaam op kop

Het zal niemand verbazen dat Tadej Pogacar helemaal bovenaan het lijstje pronkt. De Sloveen telt op dit moment 10.929 punten. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als de nummer twee, Remco Evenepoel, die er 5904.6 heeft. De beste jongere van de Tour mag zich 'best of the rest' noemen.

Op plek drie vinden we Jonas Vingegaard terug. Wereldkampioen Mathieu van der Poel staat pas vijfde en is de enige Nederlander in de top-10. Wout van Aert haalt nog net de top-10 en is de derde Belg in de top-10. De volledige top-20 kan u hieronder terugvinden.

Foto: website Procyclingstats

Bij de vrouwen leidt wereldkampioene Lotte Kopecky de dans. Haar Nederlandse ploeggenotes Demi Vollering en Lorena Wiebes staan op de plekken twee en drie. Elisa Longo Borghini staat vierde en Katarzyna Niewiadoma vijfde.