🎥 Puck Pieterse bereidt Tour voor: fles wijn als bidon, Aerobullet van Amersfoort en Alpe d'Huez op!

Puck Pieterse kreeg een harde klap te verwerken op Spelen. Maar de knop is om. Ze traint serieus in de Alpen, waar uiteraard ook tijd is voor lol...

puck pieterse pakt fles wijn aan

Puck Pieterse kreeg vorige week zondag een enorme teleurstelling te verwerken in Parijs. Ze had enorm toegewerkt naar de olympische mountainbikewedstrijd, maar reed in zilveren positie lek. Een inhaalrace bracht haar nog op een vierde plek, maar een zekere medaille ging verloren.

Knop snel om bij Pieterse: De Alp op en 'Road to Aerobullet'

Maar de knop ging snel om. 's avonds aan tafel bij Dione de Graaf (en Annemiek van Vleuten en Tom Dumoulin) maakte ze al bekend dat ze de Tour de de France Femmes ging rijden - of zoals Pieterse het noemde: 'een toertochtje door Nederland, België en Frankrijk met finish op Alpe d'Huez'.

Na heel kort nog even chillen en wat genieten van de olympische sfeer in Parijs trok ze naar haar ploeggenoten van Fenix-Deceuninck, zoals de vrouwenploeg van de gebroeders Roodhooft heet. Die zij op hoogtestage in La Plagne, waar Pieterse ook de Olympische Spelen voorbereidde.

Met de ploeg verkende ze de Alpenritten in de Tour. De afgelopen dagen reed ze onder andere de Col du Glandon en Alpe d'Huez op. Die twee klimmen zitten in de laatste etappe van de Tour de France Femmes, met finish bergop op de Hollandse Berg.

Daarnaast zagen we op Strava ook dat Pieterse nog een vierde fiets aan haar oeuvre toevoegde: naast de crosser, de wegfiets en de MTB ook... de tijdritfiets. In de Tour staat namelijk een korte tijdrit op het programma en onder het mom van 'Road to Aerobullet' werkte de Aerobullet van Amersfoort in een schuur aan haar positie op het vehikel.

Flesje wijn voor onderweg

Maar Pieterse zou Pieterse niet zijn als er niet ook tijd was voor wat lol onderweg, zo zien we in een filmpje van een fan op Twitter. 'Your favourite ginger', zoals Pieterse zichzelf aanprijst op haar YouTube-account, pakt grappend onderweg een fles wijn aan op een klim in plaats van een bidon. Hieronder kun je de grappige beelden zien. De fles past niet in de bidonhouder...

De Tour de France Femmes begint direct de dag nadat de Olympische Spelen zijn afgelopen. De start in Nederland vindt plaats met een biljartvlakke etappe van Rotterdam naar Den Haag (124 kilometer). De dag erna rijden de rensters dus een korte tijdrit in Rotterdam (6,7 kilometer), maar is er ook nog een rit in lijn van 67 kilometer met aankomst in Rotterdam.

Op woensdag starten de dames in Valkenburg en verlaten ze Nederland op weg naar Luik. Na enkele tussenetappes wacht het slotstuk in de Alpen.

Pelotonpraat
  • Twitter Tonke