Puck Pieterse maakt bekend wanneer we haar weer in de cross zien: 'Ze moeten nog even op me wachten'

Pieterse zou alles willen rijden in de drie disciplines waarin ze actief is. Maar dat kan niet en dus moet ze keuzes maken. Wanneer zien we haar in het veld?

puck pieterse

Puck Pieterse werd al langer met Mathieu van der Poel vergeleken, maar na dit seizoen is dat nog meer gerechtvaardigd. De Amersfoortse is al langer wereldtop in de cross en het mountainbiken, maar stak in 2024 ook nadrukkelijk haar neus aan het venster als wegrenster.

Keuzes maken voor Pieterse

Ze heeft daarin nog lang niet het palmares van haar mannelijke ploeggenoot, maar timmerde met een etappezege in de Tour de France Femmes en een paar mooie ereplaatsen in de klassiekers toch nadrukkelijk aan de weg. Bovendien presteerde ze iets wat Van der Poel (nog) niet is gelukt: de wereldtitel op de mountainbike in de wacht slepen.

Met al die disciplines is het keuzes maken. Om de Tour de France Femmes te kunnen rijden, liet Pieterse bijvoorbeeld de Amerikaanse en Canadese wereldbekers mountainbike schieten. En het is helaas dus ook niet meer te doen voor haar om een heel crossseizoen te rijden.

December

Net zoals voor Mathieu van der Poel de laatste jaren gebruikelijk is, zal ze pas (veel) later instromen. Na het WK gravel (vierde) nam ze haar bachelor Bewegingswetenschappen aan de VU in ontvangst en was het tijd om te rusten. Dinsdagavond was ze wel aanwezig bij de cross van Woerden, maar niet om er te fietsen.

Woerden ligt niet zo ver van Amersfoort en dus kwam Pieterse een kijkje nemen - ze werd er ook gehuldigd. In een praatjeop het podium deed ze uit de doeken wanneer we haar waarschijnlijk weer kunnen zien bikkelen in het veld.

"Waarschijnlijk begin december. Zoals het er nu naar uitziet, zal het in Herentals of Namen worden. Ze moeten nog even op me wachten", tekent Wielerflits op. De cross van Herentals staat op 14 december op het programma, die van Namen op 15 december. Inderdaad nog even wachten dus...

Nieuws
  • Cor Vos