UAE Team Emirates eenzaam op kop in UCI Team Ranking, dit is de volledige top-25

Ook zonder Tadej Pogacar zou UAE Team Emirates nog steeds de teamranking leiden!

UAE Team Emirates

Tadej Pogacar is op dit moment de allerbeste renner ter wereld en zijn ploeg UAE Team Emirates is de beste ploeg ter wereld. Althans als we de UCI World Ranking mogen geloven. Die ranking wordt samengesteld aan de hand van de verzamelde UCI-punten van de 20 beste renners per ploeg en per seizoen.

De ploeg uit de Emiraten leidt met 26.635 punten. Dat zijn meer dan dubbel zoveel punten als Visma | Lease a Bike, dat tweede staat met 12.929 punten. Opvallend: INEOS Grenadiers won dit seizoen nog niet zo veel koersen, maar staat wel derde.

Met Soudal Quick-Step, Alpecin-Deceuninck en Lotto-Dstny staan drie Belgische ploegen in de top-10. De best gerangschikte Nederlandse ploegen zijn Visma - Lease a Bike op een tweede plek en Team dsm-firmenich PostNL op een 17e plek. Dit is de volledige top-25:

Foto: procyclingstats

UAE Team Emirates heeft die leiderspositie overigens niet louter te danken aan Tadej Pogacar. De Sloveen is verantwoordelijk voor 10.928 van die 26.635 punten. Zonder Pogacar in de ploeg, zou het team nog steeds eerste staan met zo'n 3000 punten meer dan Visma | Lease a Bike.