Vollering: 'Ik zie er geen gevaar in om in de Tour te werken voor Wiebes'

Demi Vollering wil zich in de openingsetappe van de Tour de France Femmes wel opofferen voor de gele ambities van Lorena Wiebes.

Lorena Wiebes (links) en Demi Vollering

Tijdens de Olympische Spelen offerde Vollering zich op om Lorena Wiebes terug in koers te brengen. Dat mislukte. Toch is de Tourfavoriete bereid om maandag tijdens de eerste etappe van de Tour de France Femmes dezelfde knechtenrol op zich te nemen in de finale.

“Ik zie daar geen gevaar in. Als ik werk voor Lorena in de Tour, moeten die andere klassementsrensters ook aan de bak. Want stel dat het peloton breekt en ik zit vooraan en zij niet, hebben ze ook een probleem.”

'Concurrentie'

Over concurrentes gesproken. Vollering ziet een duidelijke professionalisering in het vrouwenpeloton. "Qua tactieken worden de andere ploegen steeds sluwer en slimmer. Longo Borghini en Niewiadoma waren altijd al sterk, alleen worden ze nu ook ondersteund door een sterk collectief. Dat is wel een grote verandering.”

Over de toekomst van Vollering is het nodige te doen geweest dit jaar. Nog altijd is niet duidelijk waar ze vanaf 2025 rijdt. "Ik word elke dag een paar keer gevraagd over mijn toekomst. Het is bizar om dat mee te maken. De sport groeit met mij mee."

"In mijn eerste profjaar 2019 werd het vrouwenwielrennen al steeds meer uitgezonden en vanaf dat moment is het heel snel gegaan. Als vrouwelijke rensters worden we nu enorm in de gaten gehouden.”

Vrouwen
  • Cor Vos