📸 Mooi! Oude fiets van opa Poulidor aan de muur in huize Van der Poel: 'Ons mooiste kunstwerk'

Opa Raymond Poulidor zag Van der Poel helaas nooit wereldkampioen worden, maar er hangt bij Mathieu en vriendin Roxanne wel iets prachtigs aan de muur! 

jonge mathieu van der poel met opa Raymond Poulidor

Mathieu van der Poel heeft na de ietwat teleurstellend verlopen olympische wegwedstrijd in Parijs en de intensieve voorbereiding daarop weer even een korte rustpauze ingelast. Eerder was er nog sprake van deelname aan de Vuelta, maar het heeft er alle schijn van dat dat er - in tegenstelling tot Wout van Aert - toch niet van gaat komen.

Van der Poel kreeg fiets opa in Tour van vorig jaar

De wereldkampioen lijkt gezien zijn eigen Instagram-posts en die van zijn vriendin Roxanne Bertels namelijk niet in Spanje te vertoeven, maar in hun huis in België. Dat blijkt uit wat Instagram-posts van een trainende Van der Poel. Bertels geeft ons ondertussen een kijkje in hun leven. Zo laat ze onder andere heel schattige fanmail zien die Van der Poel krijgt van jonge fans.

Maar nog veel mooier is een foto in haar stories die ook Mathieu van der Poel zelf weer deelde. Daarin toont ze ons een fiets die aan de muur hangt in huis. Fietsen aan muren zijn natuurlijk altijd al mooi, maar dit is wel een heel speciale fiets. Het is namelijk een oude Mercier-fiets waarop de opa van Van der Poel reed.

MVDP kreeg het kleinood in de Tour de France van vorig jaar voorafgaande aan de etappe naar de Puy de Dôme. De rit startte vlakbij de geboortegrond van Raymond Poulidor en een zichtbaar geëmotioneerde Van der Poel nam de fraaie fiets in ontvangst. De tweewieler kreeg dus een mooie plek. "Ons mooiste kunstwerk", schrijft Bertels in de Instagram-post waarvan je hieronder een screenshot ziet.

De foto van de fraaie fiets

Beeld: screenshot Instagram Mathieu van der Poel / Roxanne Bertels

Mathieu van der Poel zei na de ietwat teleurstellend verlopen wegwedstrijd op de Olympische Spelen eerst weer even wat te gaan rusten. Eerder in het jaar had hij het nog over een eventuele deelname aan de Vuelta, maar dat lijkt er dus niet van te komen, want die wedstrijd start al op 17 augustus - op de voorlopige startlijst staan bij Alpecin-Deceuninck alleen Edward Planckaert en Luca Vergallito.

Van der Poel zal in september wel z'n WK-titel willen verdedigen, al lijkt het parkoers in Zürich meer op het lijf geschreven van Tadej Pogacar. De huidige regenboogtrui kan zich bijvoorbeeld ook via de Renewi Tour (voormalige Benelux Tour) en de Canadese WorldTour-wedstrijden voorbereiden op het WK.