📸 Tour Femmes | Visma komt met Erasmusbrug/Alpe d'Huez-shirtje, Lidl met grappige Nederlands/Franse sneaker

De Tour de France Femmes start vandaag in Nederland en zowel Visma | Lease a Bike als Lidl-Trek presenteren grappige en bijzondere gadgets!

riejanne markus, marianne vos en fem van empel

De Spelen zijn afgelopen, maar de wielerfans hoeft zeker (nog) niet in een zwart gat terecht te komen. Zaterdag 17 augustus start de Vuelta, maar deze week is het eerst tijd voor de Tour de France Femmes avec Zwift.

Erasmusbrug wordt Alpe d'Huez bij Visma

De derde editie van de Tour de France voor vrouwen kent voor het eerst een Grand Départ in het buitenland en waar kan dat beter dan het land dat het vrouwenwielrennen al decennia domineert: Nederland. De Tour de France Femmes is maar liefst drie dagen in Nederland, met vandaag een vlakke etappe van Rotterdam naar Den Haag, morgen een rit in lijn én een tijdrit in het centrum van Rotterdam en woensdag een start vanuit Valkenburg.

'Thuisploeg' Visma | Lease a Bike laat dat heugelijke feit niet stilletjes voorbij gaan. De Nederlandse ploeg rijdt deze editie van de Tour de France Femmes al in een oranje shirtje, maar koppelt nog meer mooie merchandise aan dat nieuwe shirtje - ze kunnen niet in het geel rijden omdat de gele trui ook al... tsja, geel is.

In de webshop van de ploeg is een mooi ontworpen T-shirt te koop dat de Rotterdamse Erasmusbrug op kunstzinnige wijze koppelt aan Alpe d'Huez. De staanders van de brug gaan over in de haarspelden van de Nederlandse berg in de Alpen.

Lidl-Trek pakt uit met kekke schoenen

Ook Lidl-Trek pakt uit met een Frans-Nederlands getinte gadget. De supermarkt keten brengt een limited sneaker uit met daarop 'kindertekeningen' van bekende dingen uit beide landen, zoals klompen, molens, croissants en de Eiffeltoren. Ook de namen van de rensters die namens Lidl-Trek meedoen aan de Tour de France Femmes hebben een plekje op de schoen.

Bij die rensters zitten drie Nederlanders: Shirin van Anrooij, Lucinda Brand en Ellen van Dijk. De overige vier namen van Lidl-Trek: Gaia Realini, Elisa Balsamo, Elizabeth Deignan, Amanda Spratt - Elisa Longo Borghini ontbreekt vanwege een val op training.

Bij Visma | Lease a Bike is Riejanne Markus de kopvrouw voor het klassement. Marianne Vos en Fem van Empel zijn ook van de partij. De ploeg wordt gecompleteerd door Sophie von Berswordt, Femke de Vries, Anna Henderson en de Duitse Linda Riedman