Visma | Lease a Bike openbaart Vuelta-selectie rond titelverdediger Kuss en rittenkaper Van Aert

Het Nederlandse Team Visma | Lease a Bike stuurt ook dit jaar een sterke selectie naar de Ronde van Spanje. 

Sepp Kuss Visma Vuelta

Team Visma | Lease a Bike mikt in de Vuelta op een nieuwe eindzege voor titelverdediger Sepp Kuss en op etappezeges met Wout van Aert. De Nederlandse ploeg stuurt een sterke selectie rond de twee kopmannen naar de derde en laatste grote ronde van dit jaar.

Kopman Kuss

Naast Kuss en Van Aert zal ook Cian Uijtdebroeks een van de blikvangers zijn bij Visma. De pas 21-jarige Belg gaat in een vrije rol naar de Vuelta en mag in de schaduw van kopman Kuss een klassement proberen te rijden.

De drie worden in Spanje vergezeld door een paar sterke knechten. Zo zijn oudgediende Steven Kruijswijk en Robert Gesink ook van de partij. Laatstgenoemde hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak en rijdt dus zijn laatste grote ronde.

Kruijswijk en Gesink zijn samen met Dylan van Baarle de drie Nederlanders bij Visma in de Vuelta. Dat terwijl Van Baarle eigenlijk op de baan in actie wilde komen op de Olympische Spelen, zo wist Thijs Zonneveld.

De ploeg wordt verder compleet gemaakt door de aanwezigheid van Edoardo Affini, die sterk reed in de Ronde van Burgos, en Attila Valter. De Italiaan en de Hongaar zullen voornamelijk in dienst rijden van de kopmannen.

Niermann

Ploegleider Grischa Niermann blikt in het persbericht op de website van Visma vooruit op de Vuelta. "We hebben een uitgebalanceerd team dat voor etappes en een goed eindklassement kan gaan", spreekt de Duitser over de selectie. "Sepp heeft al bewezen dat hij een van de beste klimmers is. Daarnaast is hij hier de titelverdediger."

"Wout brengt op zijn beurt ongekende veelzijdigheid in het team", gaat Niermann verder. "De koersen volgen elkaar voor Wout natuurlijk snel op, maar het was zijn expliciete wens om ook de Vuelta te rijden. Wout is heel gemotiveerd om zich nog eens te bewijzen."

De ex-renner kijkt enorm uit naar de verrichtingen van Cian Uijtdebroeks. "Hij is een groot talent dat vorig jaar al in de top tien eindigde", zegt hij over de jonge Belg. "Cian is enorm gemotiveerd, maar nog altijd heel jong. Er ligt daarom niet teveel druk bij hem. Mocht bijvoorbeeld Spp plots aan de leiding staan, dan zou Cian een echte helpersrol vervullen. We rekenen erop dat het een mooie Vuelta wordt voor Team Visma | Lease a Bike."