Geen Vuelta voor Van der Poel, kiest in aanloop naar WK voor 'wedstrijden die beter bij hem passen'

Mathieu van der Poel zinspeelde lang op deelname aan de Vuelta, maar het komt er toch niet van dit jaar. Hij gaat andere wedstrijden rijden. 

marhieu van der poel

We gaan geen duels tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert zien in de Vuelta die aankomende zaterdag met een korte tijdrit (12 kilometer) begint in Lissabon. Die laatste rijdt de Ronde van Spanje wel in aanloop naar het WK - en om ritzeges te pakken - maar MVDP laat de koers op het Iberisch schiereiland schieten.

Van der Poel zoekt wedstrijden die beter bij hem passen

Eerder opperde Van der Poel dat de dubbel Tour-Vuelta zeker in het verschiet zou kunnen liggen. Tijdens de Tour zei hij dat pas na de Olympische Spelen daarover een besluit zou komen. Dat besluit is door de ploeg nog niet officieel gecommuniceerd, maar Wielerflits weet het zeker: Mathieu van der Poel rijdt de Vuelta niet dit seizoen.

Volgens 'bronnen rond Mathieu van der Poel' zou hij zich gaan voorbereiden op prolongatie van de regenboogtrui in wedstrijden die beter bij hem passen.

Daar valt wat voor te zeggen als hij mee wil doen om de knikkers en niet een WK-voorbereiding a la Tour de France vorig wil hebben, want de organisatoren van de Vuelta hebben een parkoers uitgetekend waarin het bijna elke dag flink klimmen geblazen is. De Mathieu van der Poel van 2024 heeft al meermaals laten zien dat wanneer het echt (langer) bergop gaat hij niet kan meespelen om ritzeges.

Welke wedstrijden passen beter bij hem?

Een andere weg naar Zürich dus, waar de wegwedstrijd bij de mannen op zondag 29 september. Van der Poel heeft nu, na de Spelen, nog even een rustperiode - dat wil niet zeggen dat hij niet fietst overigens, want we zagen gisteren nog een Instagram-story van hem waarin hij in Spanje aan het fietsen was met Greg Van Avermaet; eerder was hij een paar keer aan het gravelen in België.

De wielerkalender laat zien dat hij met onder meer de volgende wedstrijden (die beter bij hem passen) naar het WK in Zürich toe zou kunnen werken: Lidl Deutschland Tour (21 t/m 25 augustus), de Renewi Tour (voormalige Benelux Tour, 28 augustus t/m 1 september) en de Tour of Britain (3 t/m 8 september).

Dan zijn er ook nog aardig wat eendagswedtrijden van niveau: de Bretagne Classic (25 augustus), de BEMER Cyclassics Hamburg (8 september) en het Canadese tweeluik GP Quebec (13 september), GP Montreal (15 september).

Nieuws
  • Cor Vos