Ellen van Dijk over supertalent Pieterse: 'Misschien niet dit jaar, maar iemand die kan gaan meedoen om de zege in Tour de Femmes'

Puck Pieterse maakte in de rit naar Luik grote indruk door Demi Vollering te verslaan. 

Pieterse

Ellen van Dijk toonde zich in de podcast In het Wiel onder de indruk van de prestaties van Pieterse, die naast de ritwinst ook het wit en de bollentrui pakte. "Ik ken haar niet heel goed, maar in het hotel in Parijs tijdens de Spelen heb ik haar heel even kort gesproken. Ze maakt een ontspannen indruk en is lekker zichzelf."

Plezier staat bij Pieterse hoog in het vaandel. "Het lijkt soms misschien of ze niet alles even serieus neemt, maar ik denk dat ik haar daar te kort mee doe. Het lijkt of alles vanzelf gaat, maar ik heb navraag gedaan bij mijn ploeggenote Shirin van Anrooij, die haar goed kent."

"Die zei dat ze echt heel hard heeft gewerkt richting de Spelen. En ook tussen de Spelen en de Tour is ze nog op hoogte gegaan. Het is een vrolijke en gezellige meid, maar het is ook iemand die er keihard voor werkt."

Het wegwielrennen doet Pieterse er vooralsnog een beetje bij. Natuurlijk wil ze presteren, maar mountainbike en cross staan voorlopig hoger in de rangorde. "Heel bijzonder, want hoeveel wegkoersen heeft ze nou gereden? In het voorjaar deed ze mee met de besten, maar won ze nog niet. Ik denk dat er daardoor nog zoveel meer inzit."

Klassement

Pieterse staat momenteel op een tweede plaats in het algemeen klassement op 22 seconden van Demi Vollering. "Dit jaar lijkt me nog wat te hoog gegrepen", vertelt Van Dijk als het over winst of podium gaat. "Maar ik denk dat ze zeker als klassementsrenster mee kan gaan doen om de zege. Al waren dit wel andere klimmetjes dan een Alpe d'Huez."

Dan moet haar tijdrit ook nog beter. Al lijkt daar nog de nodige marge in te zitten. "Ik denk dat ze nog bijna nooit op een tijdritfiets heeft gereden. En ze rijdt alsnog een goede proloog. Ik hoorde van Shirin dat ze een stuk hoger vermogen trapte dan Shirin zelf, maar dat ze maar vijf seconden sneller was."

"Op het gebied van aerodynamica zijn dan nog wel stappen te zetten. Echt een megatalent. Als je dat bent, ziet het er waarschijnlijk ook altijd makkelijk uit."