Jonge Française Kerbaol soleert in Jura naar ritwinst in Tour de France Femmes

Cédrine Kerbaol (CERATIZIT-WNT) heeft de zesde etappe in de Tour de France Femmes op haar naam geschreven.

Kerbaol

Op dag zes was het eindelijk klimmen geblazen in de Tour de France Femmes! Het peloton trok door de Vogezen, maar de loodzware cols werden gemeden. Op het menu stonden vijf middellange beklimmingen.

Een omvangrijke kopgroep van maar liefst 18 rensters trok op avontuur in de vroege vlucht. Op de laatste klim, 15 kilometer van de finish, bleven enkel nog Niamh Fisher-Black, Grace Brown en Justine Ghekiere over. Ook dat trio werd bij de lurven gegrepen. Op de top bestond het peloton nog maar uit een dertigtal rensters.

In de afdaling ontsnapten Cédrine Kerbaol en Pauliena Rooijakkers uit het peloton. Kerbaol nam meer risico's en liet ook Rooijakkers achter. De 23-jarige Francaise van CERATIZIT-WNT hield stand en soleerde naar de eerste Franse ritzege in de Tour de France Femmes. Marianne Vos klopte Liane Lippert in de strijd om de tweede plek. Beelden en uitslag:

Katarzyna Niewiadoma heeft haar gele leiderstrui met succes verdedigd. De Poolse ziet ritwinnares Cédrine Kerbaol wel naderen tot op 16 seconden. Demi Vollering beleefde een zorgeloze dag en staat in het algemene klassement 10e op 1'19".

Marianne Vos nam de groene trui van Charlotte Kool over. Justine Ghekiere snoepte de bollen van Puck Pieterse af en Pieterse blijft beste jongere. Morgen volgt een zwaardere bergetappe met aankomst op Le Grand-Bornand (8.2 km, 4.7%).

Nieuws
  • Cor Vos