🎥 Mathieu van der Poel al wheelieënd door hoofdkantoor Canyon op een bijzondere fiets

Mathieu van der Poel was op het hoofdkantoor van zijn fietsensponsor Canyon en maakte zijn entree op bijzondere wijze...

mathieu van der poel met een wheelie bij canyon

Mathieu van der Poel bereidt zich na een ietwat teleurstellende Tour de France en Olympische Spelen voor op het laatste blok van het seizoen, waarin het verdedigen van zijn wereldtitel centraal staat. Dat moet op 29 september in Zürich gaan gebeuren.

Van der Poel in stijl op bezoek bij Canyon

De regerend wereldkampioen kan z'n borst nat maken, want hij vindt daar een parkoers dat meer op maat is van Tadej Pogacar, die al uit de doeken deed dat hij wel geïnteresseerd was in het truitje van zijn vriend Van der Poel. En als Pogacar zijn zinnen ergens op heeft gezet... Hard trainen dus voor Van der Poel, maar tussendoor zijn er uiteraard ook sponsorverplichtingen.

De kopman van Alpecin-Deceuninck zette onlangs nog zijn handtekening onder een lucratieve en lange deal met de Duitse fietsenleverancier Canyon. Van der Poel zal nog tot 2033 het boegbeeld van het merk blijven - dat wil overigens niet zeggen dat MVDP tot 2033 blijft koersen, ook na zijn carrière zal hij ambassadeur blijven.

Met zo'n deal op zak wil je wel even op komen draven op het hoofdkantoor in Koblenz. Toch een ritje van drie uur vanuit z'n woonplaats 's Gravenwezel, al zal Van der Poel er in zijn Lamborghini misschien iets minder lang over doen...

Eenmaal ter plaatse kwam hij niet zomaar binnen. Hij reed al wheelieënd door de gangen van het hoofdkantoor. Dat deed Van der Poel niet op zomaar een fiets: het was de olympische fiets waarop hij (en andere renners die op Canyon rijden) de Olympische Spelen reden. Al die fietsen staan te koop op de site van Canyon.

Het filmpje met een wheelieënde Van der Poel

Van der Poel gaat na zijn wheelie weer écht trainen en zal voor het eerst weer zijn opwachting in koers maken tijdens de Renewi Tour (voorheen de Benelux Tour). Die wordt verreden van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september. Er is weinig Benelux meer aan de Tour, want de koers wordt volledig in België afgewerkt dit jaar.

Pelotonpraat
  • Instagram Canyon