Vuelta | Etappe start in... supermarkt! Alles wat je moet weten over etappe 6: Carrefour Jerez de la Frontera-Yunquera

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 6 vuelta

Start in supermarkt...

Het is echt geen grap: de etappe van vandaag begint ín een supermarkt. De Carrefour Sur van Jerez de la Frontera om precies te zijn. In de stad van de sherry moeten de mensen natuurlijk ook in boodschappen doen. Degenen die dat vandaag in de Carrefour Sur doen, moeten rekening houden met een kleine 200 wielrenners die tussen de Spaanse hammen door rijden.

Het is niet helemaal willekeurig dat de zesde etappe start in een Carrefour, want de van oorsprong Franse supermarktketen is al twaalf jaar lang de hoofdsponsor van de rode leiderstrui. Om die samenwerking te vieren, heeft de Vuelta dus deze stunt bedacht. Het is de bedoeling dat de renners daadwerkelijk een rondje door de supermarkt rijden straks.

Saillant detail: renners van Lidl-Trek en Intermarché-Wanty rijden straks door de supermarkt van een concurrent...

Parkoers

Goed, dan het échte parkoers. De rit naar Yunguera wordt aangemerkt als een bergetappe. Dat is het ook met ruim 3500 hoogtemeters, maar het is geen rit waar de klassementsrenners grote verschillen gaan slaan. Daar is het niet zwaar genoeg voor.

Na vijftig kilometer is daar de Puerto del Boyar (15,5 kilometer aan 5,4 procent), die gevolgd wordt door drie klimmetjes van derde categorie. Niet zwaar, maar lastig genoeg om koers te maken. De kans lijkt groot dat vluchters het vandaag tot het einde uit zullen zingen. De finish is getrokken op een klim van 9,3 kilometer.

Lang, maar het stijgingspercentage van vier procent kan heel diverse winnaars opleveren. Een hardrijder waant zich hier kansrijk, maar een puurdere klimmer ook. Het zal dan ook een tactische finale worden waar je veel profijt kunt hebben bij teamgenoten in de kopgroep. Ook Escartín is helder over het verloop van de etappe: "De verwachting is dat de vluchters het hier gaan halen."

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.