Vuelta | Loeisteile slotklim! Alles wat je moet weten over etappe 13: Lugo-Puerto de Ancares

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 13 vuelta

Parkoers

De Puerto de Ancares is een bekende klim in de Vuelta a España. In 2012 zegevierde Joaquim Rodríguez op de col en werden er flinke verschillen gemaakt onder de klassementsrenners. Zo verloor Chris Froome dat jaar een kleine veertig seconden.

Twee jaar later ging Alberto Contador met de winst aan de haal op de Puerto de Ancares. Nummer zes Warren Barguil eindigde dat jaar op bijna drie minuten van de winnaar. De finale is dan ook zeer uitdagend. De eerste 150 kilometer is redelijk makkelijk, maar vanaf dan wordt het zeer uitdagend. Te beginnen met de Alto de Folgueiras (10,2 kilometer aan 6,3 procent).

Na een korte afdaling wacht de Puerto de Ancares van 11,9 kilometer aan 9,2 procent. Zeker de eerste acht kilometer is zeer zwaar. Van kilometer acht tot kilometer tien vlakt het enigszins af, maar dan zijn de verschillen al gemaakt. “Deze finale gaat heel belangrijk worden voor het algemeen klassement”, is ook koersdirecteur Fernando Escartín duidelijk.

Profiel van de etappe

Profiel van de slotklim

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.