Van Eetvelt over inschattingsfout: 'Nu doet het pijn, maar over een paar dagen ben ik blij met dit resultaat'

Van Eetvelt leek naar de zege te sprinten in de eerste bergetappe van de Vuelta, maar hij begon te vroeg met juichen. 

Van Eetvelt juicht te vroeg

Tot aan de laatste meters verliep de eerste bergetappe in de Vuelta perfect voor Lennert Van Eetvelt. Hij hield het wiel van een ijzersterke Primoz Roglic op de steile stroken van de slotklim en leek hem - en vijf anderen - te kloppen in de eindsprint.

Inschattingsfout

Maar nee, Van Eetvelt juichte te vroeg en zag Roglic alsnog langszij komen. Een dramatische finish voor de 23-jarige Belg. "Ja, natuurlijk baal ik", reageerde hij in het flashinterview na de finish. "Maar ik kan meer dan blij zijn met mijn vorm die ik heb en hoe het ging vandaag."

De kopman van Lotto-Dstny was weliswaar ontdaan, maar klonk bovenal positief. "Al ik op een andere manier was verslagen dan was dit een prachtig resultaat", zei Van Eetvelt. "Nu doet het een beetje pijn, maar ik denk dat ik over een paar dagen wel heel blij ben met dit resultaat."

Algemeen klassement

Van Eetvelt bleek op het lastigste gedeelte van de slotklim de sterkste klimmer samen met Primoz Roglic en Enric Mas. De jonge Belg staat nu vijfde in het klassement op 41 seconden van de Sloveen.

Zijn sterke optreden biedt perspectief met het oog op de rest van de Ronde van Spanje. En dan vooral voor het algemeen klassement. "Ja, daarvoor ben ik hier", klonk het zelfverzekerd.

"Vandaag was een goede bevestiging van mijn vorm. Dit is goed voor het vertrouwen voor mijzelf en voor mijn team", aldus de talentvolle klimmer, die eerder dit jaar al de UAE Tour op zijn naam schreef.

Morgen gaat de Vuelta verder met een vlakke etappe, waarna rit zes en zeven voor de aanvallers zijn. Van Eetvelt zal vooral naar het komende weekeinde uitkijken. Dan staan er twee pittige bergetappes op het menu.