Flinke domper! Lennert Van Eetvelt moet Vuelta verlaten: 'Hij heeft last van zijn longen'

Lotto-Dstny-renner Lennert Van Eetvelt moet de Vuelta a España vroegtijdig verlaten door longproblemen. 

Van Eetvelt San Sebastian

Het scheelde vrijwel niets of Lennert Van Eetvelt had de eerste aankomst bergop in deze Vuelta gewonnen. De jonge Belg juichte te vroeg en werd nipt geklopt door Primoz Roglic in etappe vier, maar liet wel zien uit welk hout hij gesneden is. Nu, ruim een week later, is zijn Vuelta voorbij.

Longproblemen

Door zijn sterke optreden in het begin van de ronde leek Van Eetvelt op weg om dé revelatie van de Vuelta te worden. Maar al snel zagen we een ander beeld. Naarmate de etappes vorderden, oogde de fanatiekeling minder en minder.

Zijn ploeg meldde eerder vandaag dat Van Eetvelt niet meer van start gaat in etappe twaalf en kwam met een verklaring. "Hij heeft last van zijn longen", schrijft de Belgische ploeg op op social media. "Hij wordt verder medisch onderzocht in België. We wensen hem een spoedig herstel."

Hoofddoel

Hoe veelbelovend de Vuelta ook begon, het eindigt dus in een flinke domper voor Van Eetvelt. De Spaanse rittenkoers gold als het hoofddoel van het seizoen van de jonge Belg, die aan het begin van het seizoen de UAE Tour op zijn naam schreef.

Nadat Van Eetvelt in 2023 al eens derde en vierde werd in een Vuelta-rit (vanuit de ontsnapping), mikte hij dit jaar op het algemeen klassement. Hij begon goed, want na zijn bijna-overwinning in de eerste bergrit op dag vier, stond hij vijfde in het algemeen klassement.

Tegen het einde van de openingsweek zakte hij flink. In de loodzware bergrit naar Granada verloor Van Eetvelt ruim zeven minuten op ritwinnaar Adam Yates en bijna vier minuten op Primoz Roglic en Enric Mas.

Nu keert de jongeling dus huiswaarts om te herstellen en voor verder medisch onderzoek. Of hij dit jaar nog in actie komt, is nog niet bekend.

Lees ook: Lennert Van Eetvelt: 'Bij de beloften at ik als avondeten soms enkel voedingsgelletjes om maar zeker te zijn dat ik voldoende koolhydraten binnen had'

Nieuws
  • Cor Vos