Lennert Van Eetvelt: 'Bij de beloften at ik als avondeten soms enkel voedingsgelletjes om maar zeker te zijn dat ik voldoende koolhydraten binnen had'

Lennert Van Eetvelt maakt een goede indruk in de Vuelta a España. 

Eetvelt

De Vlaming, die zichzelf omschrijft als een puncher die uitgegroeid is tot een klimmer, is een zeer ambitieuze renner. Waar Maxim Van Gils weleens wat tijd nodig heeft buiten de wielerwereld, daar leeft Van Eetvelt 365 dagen per jaar voor zijn sport. Beide aanpakken blijken dit jaar te werken.

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Van Eetvelt over zichzelf en zijn maniakale manier van werken. Dat blijkt onder meer over zijn aanpak van voeding in het verleden. "Tegenwoordig eet ik precies wat de diëtisten van de ploeg op mijn schema zetten, maar bij de beloften at ik als avondeten soms enkel voedingsgelletjes om toch maar zeker te zijn dat ik voldoende koolhydraten binnen had."

"Nu nog moet mijn ontbijt op een koersdag elke keer precies hetzelfde zijn: rijst of havermout, en afhankelijk van hoe zwaar de rit is nog een bepaald aantal gram brood."

Studie

Ook buiten de koers om kiest hij enkel voor havermout en brood. "Ik ben heel rechtlijnig in wat ik doe en wijk daar nauwelijks van af. Het moet gaan zoals het in mijn hoofd zit, anders lukt het niet. Ik wil honderd procent controle over mezelf, daarom drink ik ook nooit alcohol."

De koers is zijn hobby en hij heeft dus geen moeite met het bij tijd en wijle zware bestaan dat hij leidt. "Op de weinige momenten dat ik niet aan koers denk, kijk ik naar FC De Kampioenen of ga ik met vrienden chillen op het strand in Tenerife. Ik heb ook anderhalf jaar hogere studies informatica geprobeerd, maar ben meteen gestopt toen ik zeker was dat ik prof werd. Ik besloot alles op de koers te gooien."

"Ik denk dat veel renners de fout maken door zo lang mogelijk te proberen studeren om er dan toch achter te komen dat die combinatie onhaalbaar is. Zelfs diegene die een diploma hebben, doen er nauwelijks iets mee. Mijn mening: je bent maar één keer jong en krijgt maar één keer de kans om een goeie profrenner te worden, dus probeer ik mij elke dag zo goed mogelijk te verzorgen."

Nieuws
  • Cor Vos