Visma | Lease a Bike komt met medische update over Van Aert na zware val in afdaling Vuelta

Drama in de Vuelta: Wout van Aert moest opgeven in de Vuelta. Maar zijn ploeg komt een dag later nu wel met relatief goed nieuws. 

wout van aert zit in de auto van de ploegleider na z'n val in de vuelta

Op de voorlaatste klim had Van Aert nog de punten gepakt en goede zaken gedaan in de strijd om het bergklassement, maar nadat Felix Engelhardt in de verraderlijke afdaling een bocht miste, ging hij onderuit. Aangezien Van Aert en ook Isaac del Toro in zijn wiel zaten, schatten zij de bocht ook verkeerd in.

Van Aert kwam hard in aanraking met een rotswand. Hij stapte weliswaar nog op de fiets, maar had al snel door dat het niet ging. Vooral zijn rechterknie/been leek zwaar gehavend.

Het is een vervolg van het pechjaar van Van Aert, die in de Vuelta een goede kans had om zowel het punten- als het bergklassement te winnen. Eerder in de etappe was Van Aert ook al ten val gekomen, maar toen zonder erg. Hij fietste door en schopte het tot de kopgroep.

Verdrietig voor Van Aert

"Een deja-vu", schreef Thijs Zonneveld, die uiteraard memoreert aan de eerdere zware val van dit jaar in Dwars door Vlaanderen. De bekende Twitteraar Mihai Simion schrijft: "Hij probeerde het, maar kon met één been niet meer trappen. Hij leek terug op zijn hoogste niveau, en dan gebeurt dit... Heel verdrietig."

Beelden lieten zien hoe Van Aert zichtbaar groggy op de rand van de kofferbak van de ploegleidersauto zat. Even later kwam de officiële bevestiging vanuit de koers: abando Wout van Aert.

Update ploeg

De beelden direct na de val zagen er niet zo goed uit, maar gelukkig kwam Visma | Lase a Bike middenin de nacht met een medische update over zijn situatie die hoopgevend is voor het vervolg van het seizoen van Van Aert.

In een bericht op Twitter schrijven zij dat Van Aert geen breuken aan de val heeft overgehouden. Hij moest de strijd staken door ernstige kniepijn vanwege een diepe wond in z'n knie. Die wond vereist intensieve zorg en die krijgt de Belg in zijn eigen land.

Normaal gesproken zou Van Aert na de Vuelta naar het EK wielrennen in eigen land trekken om daar de wegwedstrijd te betwisten. Die koers staat voor 15 september op het programma.

Een veel groter doel voor Van Aert is het WK in Zürich. Voor die wedstrijd heeft de Belg twee weken langer voor volledig herstel. Deelname voor de strijd om de regenboogtrui lijkt zeker niet in gevaar, maar een goede voorbereiding is zo'n val natuurlijk niet.

Nieuws
  • Cor Vos