Red Bull-BORA-hansgrohe keek met open mond naar O'Connor: 'Wat hij deed, heb ik zelden gezien'

Ben O'Connor greep op prachtige wijze de ritzege en de rode leiderstrui. 

Connor

Dat deed de Australiër op fenomenale manier. O'Connor maakte deel uit van de vroege vlucht, reed daar op meer dan zestig kilometer van de meet weg met Gijs Leemreize en wist de Nederlander op ruim 25 kilometer van de finish te lossen. O'Connor breidde zijn voorsprong enkel uit en pakte de rode leiderstrui met een voorsprong van bijna vijf minuten!

Primoz Roglic wilde van de leiderstrui af, maar zeker niet op deze manier. De renner van Decathlon Ag2r-La Mondiale is immers een te goede renner om zo'n grote voorgift te geven. Bij Red Bull-BORA-hansgrohe waren ze na de etappe dan ook ontevreden over de uitkomst.

"Het liep niet zoals we wilden", aldus ploegleider Patxi Vila tegen Cyclingnews. "De start was erg snel en de ontsnapping van de dag was erg sterk. Florian Lipowitz zat er wel bij. We dachten dat hij geen probleem zou hebben om bij Ben te blijven en dat we nog een optie zouden hebben in het eindklassement."

Ongelooflijk

Alleen beleefde O'Connor een dag zoals je zelden beleeft als wielrenner. "Wat O'Connor deed was ongelooflijk, dat heb ik zelden gezien. Op de laatste klim verloor hij gewoon geen tijd. Dat had ik nooit verwacht, het was echt een verrassing wat hij deed."

Het idee was helder: andere ploegen aan het werk zetten. "Het idee was dat Lipowitz zijn aanwezigheid in de kopgroep de andere ploegen aan het werk zou zetten, omdat ze het niet leuk zouden vinden als we er nog een renner bij zouden krijgen in het klassement. Maar toen O’Connor zoveel sterker was dan ik dacht, liep het allemaal uit de hand."

Uiteraard leggen ze zich niet neer bij een tweede plaats. "Beetje bij beetje, beetje bij beetje, moeten we doen wat we kunnen. Er is nog een lange weg te gaan, maar het goede is dat het team sterk is. Vandaag (gisteren, red.) was een slechte dag, een situatie die we niet onder controle hadden. We hopen dat we het kunnen omdraaien."

Nieuws
  • Cor Vos