Geen kniepijn meer! Van der Poel kan deelnemen aan de wegrit op het EK in Hasselt

Hij is hersteld van zijn knieblessure, dus Mathieu van der Poel kan gewoon deelnemen aan het Europees kampioenschap. 

Van der Poel voor Nederland

In de tijdrit van de Renewi Tour voorkwam Mathieu van der Poel op miraculeuze wijze een valpartij. Bij zijn bijna-valpartij blesseerde hij echter wel zijn knie. Hierdoor kwam zijn deelname aan het EK op losse schroeven te staan.

De pijn in zijn knie zorgde ervoor dat de huidige wereldkampioen de slotrit in 'de Ronde van de Lage Landen' aan zich voorbij moest laten gaan. En dat was nou net dé etappe waar hij zijn zinnen opgezet. Uit voorzorg stapte hij uit de ronde en koos hij voor rust.

Pijnvrij

Inmiddels is er goed nieuws, want volgens De Telegraaf is Van der Poel alweer hersteld van zijn kwetsuur. Alpecin-Deceuninck heeft aan de krant laten weten dat de 29-jarige vedette "twee dagen niet heeft gefietst en daarna weer is begonnen met trainen. Dat heeft hij zonder pijn kunnen doen."

Dat betekent dat de kopman van de Nederlandse equipe op tijd fit is voor deelname aan het Europees kampioenschap op de weg. Van der Poel rijdt op zondag 15 september de wegrit in Hasselt (België), waar hij van start gaat als één van de twee speerpunten van Nederland.

Gedeeld kopmanschap

Bondscoach Koos Moerenhout heeft met Olav Kooij namelijk een tweede ijzer in het vuur op het klassiekerachtige parkoers met een vlakke finale. Van der Poel gaf eerder al te kennen dat hij mikt op een aanval in de heuvelzone, maar ook bereid is om zich als helper op te stellen.

"Of ik een lead-out zal doen voor Olav? Dat is wel het plan", zei MVDP over het gedeeld kopmanschap bij Nederland. "Ik kan mijn ding doen onderweg, maar als het tot een sprint komt, zal ik zeker helpen. Want op dat moment zijn mijn eigen kansen weg."

Van der Poel gaf daarbij aan dat hij op zoek gaat naar bondgenoten om een aanval op te zetten in het middenstuk. Op Wout van Aert lijkt hij niet meer te hoeven rekenen. De Vlaming herstelt thuis van diepe wond in zijn rechterknie, opgelopen in La Vuelta. De drievoudig ritwnnaar in de Ronde van Spanje lijkt het EK niet te gaan halen.

Nieuws
  • Cor Vos