🎥 Wat een stuurmanskunst! Van der Poel voorkomt val met tijdritfiets in Renewi Tour door wonderbaarlijke redding

Mathieu van der Poel kwam bijna ten val in de tijdrit op dag twee van de Renewi Tour, maar hij hield zijn fiets op knappe wijze overeind. 

Van der Poel tijdrit

Voorafgaand aan de Renewi Tour gaf Mathieu van der Poel aan weinig te verwachten van zijn tijdrit. "Ik besteed er niet genoeg aandacht aan", waren zijn woorden. Toch gooide hij zich vol in de rit tegen de klok, met de nodige risico's.

Max Verstappen-achtig

Van der Poel vloog van de ene bocht naar de andere en maakt daarbij optimaal gebruikt van zijn stuurmanskunsten. Echter, de 29-jarige klassiekerspecialist nam net iets te veel risico op de tijdritfiets. Op een rotonde slipte zijn achterwiel onder zijn kont vandaan, zo blijkt uit amateurbeelden.

Hij leek naar de grond te gaan, maar Van der Poel reageerde Max Verstappen-achtig. De Nederlander corrigeerde zichzelf op onwaarschijnlijke wijze bij het insturen van de bocht en bleef wonderbaarlijk overeind.

Zeventiende

Van der Poel kon zijn weg probleemloos verholpen, al verloor hij door deze actie wel een paar seconden. Voor zijn doen reed hij alsnog een knappe tijdrit. De wereldkampioen op de weg eindigde als zeventiende in deze tweede rit in de Renewi Tour.

Hij legde het parkoers 36 seconden trager af dan ritwinnaar Alec Segaert. Daarmee voltooide MVDP de chronorace met een gemiddelde van 52,5 km/h. Zodoende hield de Nederlander, die zijn beste tijdrit in ruim een jaar reed, de schade beperkt met het oog op het algemeen klassement.

Mathieu van der Poel mikt in deze Renewi Tour in de eerste plaats op ritwinst in de slotetappe van zondag. Die gaat opnieuw meerdere keren over de Muur van Geraardsbergen en kent dit jaar ook nog een lastige passage door de Vlaamse Ardennen.

Of de Nederlander daar in zoverre uit kan halen dat hij ook het klassement naar zijn hand zet, is nog maar de vraag. Zo staan bijvoorbeeld Magnus Sheffield en Tim Wellens bijvoorbeeld al een kleine halve minuut voor op Van der Poel.