Bondscoach Laurens ten Dam: 'Hoogst onzeker of Mathieu van der Poel meedoet aan WK gravel'

Twee jaar geleden werd Mathieu van der Poel op zijn eerste WK gravel meteen derde. Of hij dit jaar in Leuven wederom meedoet is nog maar zeer de vraag. 

Mathieu van der Poel

Bondscoach gravel Laurens ten Dam weet nog niet of Mathieu van der Poel op 6 oktober aan de start zal staan van het WK in Leuven. Dat zegt de gravelgoeroe in zijn eigen podcast LSRF. Van der Poel bereidt zich momenteel voor op het EK en WK op de weg en Ten Dam hoopt dat de wereldkampioen nog een extraatje aan zijn lange seizoen toevoegt.

Ten Dam: 'Mijn probleem voor het WK? Wie wordt kopman? Ik praat met Christoph Roodhooft over renners van zijn ploeg die ik wil selecteren. Over Mathieu begin ik al niet meer want ik denk: dat wordt hem toch niet. Het is een parkoers voor hem In Leuven, maar hij is zeer onzeker.'

Ook andere graveltoppers zijn onzeker. Ten Dam: 'Dylan van Baarle is een nee. Hij is hard gevallen en we gaan niet het risico nemen dat hij bij zijn eerste koers na die val weer tegen de grond gaat. Dan is er nog Mike Teunissen. Een oud-wereldkampioen veldrijden met de inhoud van de weg. Probleem is dat de punten belangrijk zijn voor Intermarché-Wanty. Dus ook hij is onzeker.'

Twee jaar geleden klopte Mathieu van der Poel Greg Van Avermaet op het WK gravel in de sprint voor de derde plek. Ploeggenoot bij Alpecin-Deceuninck Gianni Vermeersch werd toen de allereerste wereldkampioen gravel. Vorig jaar wist Matej Mohoric de wereldtitel voor zich op te eisen.

Gravel
  • Cor Vos