'Jonas Vingegaard wil volgend jaar de Giro d'Italia rijden'

Tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard zou Team Visma | Lease a Bike hebben laten weten dat hij in 2025 de Giro d'Italia wil rijden. 

Vingegaard bolletjestrui

Na zijn eindwinst in de Ronde van Polen beëindigde Jonas Vingegaard zijn seizoen. De Deen keerde huiswaarts om voor de tweede keer vader te worden. Intussen denkt hij wel na over het wielerjaar 2025, waar hij het over een andere boeg wil gooien.

Giro-debuut

Volgens Het Laatse Nieuws wil Vingegaard volgend jaar zijn debuut in de Giro d'Italia maken. De 27-jarige kopman van Visma | Lease a Bike zou dat intern aan zijn ploeg hebben laten weten.

De Nederlandse equipe zal de komende periode moeten bekijken of de wens van de Deen in hun plannen past. Of hij net als Tadej Pogacar dan ook de dubbel Giro-Tour wil betwisten, is niet bekend.

Andere boeg

Na zijn twee eindzeges in de Tour de France in 2022 en 2023 werd Vingegaard dit jaar tweede achter rivaal Pogacar. Dat nadat hij in begin april verschrikkelijk ten val kwam en volledig in de kreukels lag.

Niemand gaf destijds een stuiver voor zijn kansen in de Ronde van Frankrijk, maar met behulp van intensieve begeleiding lukte het hem toch om in topvorm aan de start te verschijnen. Vervolgens werd hij op waarde geklopt.

Dat hij nu voor de Giro wil gaan is geek gekke gedachte. Vingegaard reed al vier aar de Tour, waarbij hij bij zijn debuut direct tweede werd, daarna twee keer de beste was en dit jaar op waarde werd geklopt. Een mooi moment om het eens over een andere boeg te gooien.

Nieuws
  • Cor Vos