Wat een overmacht! Lotte Kopecky verslaat Ellen van Dijk met groot verschil op weg naar Europese titel tijdrijden

Lotte Kopecky is in eigen land met  Europees kampioen tijdrijden geworden en verwees Ellen van Dijk met een groot verschil naar de tweede plaats. 

Kopecky EK tijdrijden

Ze had er een doel van gemaakt en dat hebben we geweten ook; Lotte Kopecky is met overmacht Europees kampioen tijdrijden geworden. De Belgische allroundster was in eigen land verreweg de snelste en verwees specialist Ellen van Dijk naar de tweede plaats.

Bijna driekwart minuut sneller

Nadat ze afgelopen weekend de Ronde van Romandië voor vrouwen op haar naam schreef, stond Kopecky met ambities aan de start van het EK. De Belgische heeft zich de laatste tijd beter dan ooit voorbereid op de tijdritfiets en dat wilde ze maar wat graag laten zien.

Kopecky gaf vooraf aan dat ze met niets minder dan de Europese titel genoegen zou nemen en die ambities maakte ze waar. De 28-jarige wereldkampioene op de weg was verreweg de snelste op het 31,2 kilometer lange parkoers tussen Circuit Zolder (Heusden) en Hasselt.

De Belgische legde het vlakke parkoers af in precies 39 minuten, waarmee ze een gemiddelde van ruim 48,1 kilometer per uur reed. Toen ze over de finish kwam, bleek ze vele malen sneller dan drievoudig Europees kampioene Ellen van Dijk.

De Nederlandse moest vanuit de hotseat toezien dat Kopecky ruim 43 seconden sneller was. Hierna moest met Riejanne Markus nog een tweede Nederlandse kanshebster de finish passeren. Zij deed dat met een voorlopig derde beste tijd, op ruim een minuut van Kopecky.

Helaas voor Markus was de laatste renster aan de finish, de Oostenrijkse Christina Schweinberger, nipt sneller. Zij dook twee tellen onder de tijd van de Markus en nestelde zichzelf zodoende tussen de twee Nederlandse rensters.

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Het betekende de eerste internationale tijdrittitel voor Kopecky, die op de Olympische Spelen in Parijs nog zesde werd. De Belgische mikt ook op het WK tijdrijden in Zürich, dat over anderhalve week verreden wordt.

Nieuws
  • Cor Vos