🎥 Vollering klopt ploeggenote Kopecky na bizarre sprint in zware bergetappe Romandië: 'Ineens was ze naast me'

De tweede etappe in de Ronde van Romandië voor vrouwen is gewonnen door Demi Vollering, die haar ploeggenote de baas was. 

Vollering Kopecky Romandië

Op de zware slotklim in de tweede etappe van de Ronde van Romandië bleven Demi Vollering en Lotte Kopecky als enige over in de slotkilometer. De ploeggenotes van Team SD Worx - Protime gingen sprinten om de ritzege, waarbij de Nederlandse nipt sneller was.

Afvalrace naar Vercorin

De tweede rit in de Zwitserse rittenkoers voor vrouwen eindigde bergop in Vercorin. De slotklim was een zware: 9,6 kilometer lang aan 8,2 procent gemiddeld. Een kolfje naar de hand voor de beste klimsters.

Het was dan ook SD Worx dat het heft in handen nam op de slotklim. Demi Vollering bepaalde voor een groot gedeelte zelf het tempo. Ze kreeg daarbij hulp van haar ploeggenote Niamh Fisher-Black.

Het peloton werd in rap tempo uitgedund, waarna de Nederlandse ploeg haar klasse toonde en er een afvalrace richting de top van maakte. Fisher-Black en Vollering bleven uiteindelijk over met ploeggenote Lotte Kopecky, die haar klimmersbenen wilde testen met het oog op het aanstaande WK in Zürich.

De enige renster van een andere ploeg die het trio van SD Worx kon bijbenen, was Gaia Realini van Lidl-Trek. De Italiaanse plaatste vlak voor de slotkilometer zelfs een aanval, maar ze werd gepareerd door Vollering.

Bizarre sprint

Vervolgens trok Vollering stevig door en was Realini gezien. Kopecky daarentegen kon wel mee met de Nederlandse. De Belgische bijtte zich vast in het wiel van Vollering, waarna de twee om de zege mochten sprinten.

Vollering ging de sprint aan vanaf 200 meter. Kopecky leek al snel gezien, maar op de macht kwam zij er alsnog naast. De wereldkampioene drukte haar wiel over de streep, maar deed dat te vroeg. Vollering timede haar jump beter en won nipt.

'Ineens was ze naast me'

Het betekende de eerste overwinning van Vollering sinds haar ritzege op de Alpe d'Huez in de Tour de France Femmes. De 27-jarige renster uit Pijnacker wist dat ze een zware kluif had aan Kopecky.

"Het was de hele tijd hollen en stilstaan en ik weet dat ze dat goed aankan", zei Vollering. "Ze was heel sterk vandaag. Ik wilde haar eruit sprinten en had meteen een gat op haar, maar ineens was ze naast me. Maar gelukkig won ik."

Na deze bergetappe staat Kopecky bovenaan in het algemeen klassement. Vollering volgt op twee seconden van de Belgische. Morgen staat de laatste etappe op het programma, waarbij flink wat heuvels op het parkoers liggen.

"Het is natuurlijk een rare situatie, want ik verlaat de ploeg, maar ik hoop dat de ploeg neutraal gaat zijn", blikte Vollering vooruit op de slotrit, waarna ze hoorde dat Kopecky aan de leiding gaat. "Ze zullen dus voor haar gaan."

Nieuws
  • Cor Vos