Nederlands toptalent maakt overstap van Parkhotel Valkenburg naar Team Jayco-AlUla: 'Een droom die uitkomt'

De stormachtige opkomst van toptalent Jelte Krijnsen heeft hem een tweejarig contact opgeleverd bij het Australische Team Jayco-AlUla. 

Nieuws Leon Janssen

Jelte Krijnsen rijdt vanaf volgend seizoen twee jaar voor het Australische Team Jayco-AlUla. Het 23-jarig toptalent uit Nederland kent een stormachtige opkomst binnen de profs. Hij reed in 2023 nog op clubniveua in de rondte en is dus vanaf 2025 actief in de WorldTour.

Rasaanvaller met sterk eindschot

Krijnsen reed het afgelopen jaar in het shirt van Parkhotel Valkenburg. Bij die continentale ploeg deed hij het voortreffelijk. De 23-jarige renner werd derde in de Olympias Tour en won een etappe in de Franse 2.2-koers Tour du Loir et Cher.

De jonge Nederlander ontpopte zich gedurende het seizoen als rasaanvaller met een sterk eindschot. Namens Parkhotel Valkenburg reed hij het NK voor profs en was hij met niemand minder dan Bauke Mollema en Bart Lemmen diep in de finale nog in de aanval.

In augustus soleerde Krijnsen op glorieuze wijze naar ritwins in de sterk bezette Ronde van Denemarken. Een week later liep hij stage bij Q36.5 Pro Cycling Team. In zijn eerste koers in het grijze tenue van het Zwitserse Pro-Team sloeg hij direct toe: Krijnsen won de Druivenkoers-Overijse. Ook weer met een prachtige en sterke solo.

Vervolgens reed de Nederlander de Tour of Britain, waar hij zich opnieuw toonde. Hij mengde zich in de debatten in de verschillende heuvelachtige finales en werd uiteindelijk zesde in het klassement. De komende weken rijdt hij nog de Betcity Elfstedenrace, Parijs-Tours en de Chinese rittenkoers Tour of Taihu Lake.

'Droom die uitkomt'

Vanaf volgend seizoen rijdt het Nederlands toptalent dus voor Team Jayco-AlUla. Daar krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen als aanvaller en afmaker. Krijnsen heeft een contract tot en met 2026 getekend, zo meldt de ploeg op haar website.

"Een overstap naar een WorldTour-ploeg is voor mij een droom die uitkomt", aldus het toptalent in het persbericht. "Ik kan nog steeds niet geloven dat deze droom volgend jaar uit gaat komen. Met Team Jayco-AlUla heb ik een team gevonden dat veel vertrouwen heeft in mijn capaciteiten als renner."

Lees ook: Overzicht | De officieel aangekondigde transfers voor 2025 | Wieler Revue

"Dit motiveert me om mijn uiterste best te doen. Samen met het team wil ik het goed doen in de voorjaarsklassiekers. Dat zijn wedstrijden die goed bij me passen. Mijn doel is om het beste uit mijzelf te halen en om competitief te zijn in de WorldTour", besluit Krijnsen.

Nederlanders bij Jayco-AlUla

Krijnsen is niet de enige Nederlander die de overstap naar Jayco-AlUla maakt. Ook Koen Bouwman rijdt volgend jaar voor de Australische ploeg (met Saoedische sponsor). Samen komen zij met nationaal kampioen Dylan Groenewegen en diens trouwe knecht Elmar Reinders twee landgenoten tegen. Dit seizoen staat ook Jan Maas onder contract bij de formatie van Brent Copeland, maar hij heeft nog geen contract voor 2025.

De belangrijkste aanwinst van de ploeg van Down Under voor volgend seizoen is Ben O'Connor. De Australische nummer drie van de Vuelta komt over van Decathlon-AG2R La Mondiale. Hij moet het verlies van de vertrekkende Simon Yates (naar Team Visma | Lease a Bike) opvangen en wordt klassementskopman.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht