Na negen seizoenen vertrekt Koen Bouwman bij Team Visma | Lease a Bike, de klimmer tekent bij Team Jayco-AlUla

Koen Bouwman komt volgend jaar uit voor Team Jayco-AlUla. 

Bouwman

Dat Bouwman, die dit jaar de Settimana Coppi e Bartali wist te winnen, zou vertrekken bij Team Visma | Lease a Bike is geen verrassing. De Achterhoeker werd dit jaar gepasseerd voor de Giro d'Italia, zou die vervolgens toch rijden, maar kon uiteindelijk niet deelnemen door ziekte.

Voor de tweevoudig-ritwinnaar en winnaar van de bergtrui in de Giro d'Italia 2022 was dat een hard gelag. Steeds vaker moest de klimmer genoegen nemen met kleinere koersen. Dus zocht hij een team waar hij vaker voor eigen rekening mag rijden. Die heeft hij gevonden met Team Jayco-AlUla. Zo komt er na negen seizoenen een einde aan het dienstverband met Team Visma | Lease a Bike.

Bouwman: "Team Jayco-AlUla toonde veel vertrouwen in me, en ik wilde graag bij deze ploeg komen. Ik kan in deze ploeg mijn dromen en ambities vervullen. Na jaren in een ploeg waarvoor het algemeen klassement het belangrijkste was, hoop ik weer agressief te kunnen koersen."

Tour de France

Die dromen en ambities liggen vooral in de grote rondes. "De weg naar zo'n grote ronde toe is waarom ik van wielrennen hou. Om lang op pad te zijn met een groep waarmee je de goede en slechte momenten kunt delen is iets wat ik onwijs tof vind. Ik heb negen grote rondes gedaan, maar tot dusver nog nooit de Tour de France. Die staat heel hoog op mijn wensenlijstje."

"Ik hoop verder meer koersen te winnen met de hulp van de ploeg en ik wil mijn ervaring en passie in en voor het wielrennen delen met de jonge gasten."

Nieuws
  • Cor Vos