Het is 1 augustus en transfers mogen officieel worden gemaakt! Ben O'Connor naar Team Jayco-AlUla

Het is 1 augustus en dat betekent dat transfers officieel worden gemaakt. De eerste: Ben O'Connor naar Team Jayco-AlUla. 

Connor

Een transfer die al even in de pijpleiding zat. Met het vertrek van Simon Yates moest de Australische ploeg op zoek naar een nieuwe klassementskopman en O'Connor was een van de grootste namen op de lijst met beschikbare klimmers. INEOS Grenadiers toonde ook voorzichtige interesse, maar de Australiër koos voor een stap naar eigen omgeving.

O'Connor heeft een contract getekend voor twee seizoenen bij de Australische ploeg. Zijn doel komende jaren is om eens op het podium te eindigen in een grote ronde. In zowel de Tour de France als Giro d'Italia werd O'Connor al eens vierde.

"Dit is een idee waar ik altijd al van hield: als Australiër koersen voor een Australische ploeg. Ik ben op een punt gekomen dat ik moet leveren, het is nog specialer om dat te doen in een Australische opstelling. Om de kans te krijgen om te koersen met vrienden is zeldzaam."

Podium

O'Connor won eerder dit jaar een rit in de UAE Tour en kwam net te kort om de eindzege te pakken. Hij wil op dezelfde voet verder blijven gaan. "Mijn ambitie is om agressief te blijven, consistent te zijn, en hopelijk kan ik die vierde plaatsen omturnen in een plek op het podium."

O'Connor reed de laatste seizoenen in dienst van Decathlon-Ag2r La Mondiale. In 2020 kreeg O'Connor op het laatste moment een contract van de Franse ploeg, nadat hij een rit won in de Giro d'Italia. In Franse dienst was er soms sprake van miscommunicatie, zoals goed is te zien in de Netflix-documentaire over de Tour de France.

Nieuws
  • Cor Vos