🎥 Twee uit twee voor Stephen Williams in Tour of Britain, Evenepoel lost vroeg in derde etappe

De Brit Stephen Williams heeft zijn tweede achtereenvolgende etappe in de Tour of Britain gewonnen.

Stephen Williams Tour of Britain

Gisteren klopte hij Julian Alaphilippe en Oscar Onley op een oplopende aankomst. Vandaag in de derde etappe won Stephen Williams opnieuw in de Tour of Britain. Opnieuw sprintend op een aankomst bergop.

Typisch Brits weer

Daar waar het Nederlandse weer een nat imago heeft, doen ze er in Groot-Brittanië niet veel van onder. Het was hondenweer vandaag in en rond Sheffield, waar de derde etappe in de Tour of Britain werd afgelegd.

Nadat Stephen Williams gisteren al had gewonnen, was het vandaag aan zijn ploeg Israel-Premier Tech om de koers te controleren. De ploeg deed dat perfect. Het moest alle zeilen bijzetten om de verschillende kopgroepen met onder meer Jonas Abrahamsen, Tobias Foss, Julian Alaphilippe en Jelte Krijnsen in te rekenen.

Dat lukte, waarna de ploeg ook tempo maakte op het laatste klimmetje van de dag (op zo'n 4,5 kilometer van de aankomst). Hierdoor kon niemand weg komen. Als kers op de taart werd klassementsleider Williams in de slotkilometer perfect in stelling gebracht door zijn jongere ploeggenoot Joseph Blackmore, die onlangs de Tour de l'Avenir op zijn naam schreef.

In de laatste 500 meter ging het nog verraderlijk omhoog, maar laat dat nou net de specialiteit zijn van Williams. De Britse winnaar van de Waalse Pijl van dit jaar etaleerde opnieuw zijn klasse en verwees de Fransman Paul Magnier (winnaar van de eerst etappe) naar de tweede plaats. Edoardo Zambanini van Bahrain-Victorious werd derde.

Evenepoel gelost, Krijnsen imponeert

Remco Evenepoel kende vandaag duidelijk een mindere dag. De barre weersomstandigheden en het harde koersverloop zorgde ervoor dat de Belg vroeg moest lossen. In de heuvelachtige finale moest hij op zo'n 16 kilometer van de aankomst de favorietengroep laten gaan.

Ook Julian Alaphilippe was - nadat hij eerder in de aanval was geweest - niet meer mee vooraan. Oscar Onley, die in etappe twee derde werd, was wel mee. De Brit van Team dsm-firmenich PostNL werd vijfde, één plek voor Tom Pidcock en één plaats achter een verrassende Jelte Krijnsen.

Krijnsen - die uitkomt voor Q36.5 Pro Cycling Team - trok in de aanval en kon in de finale mee met de beste renners in deze Ronde van Groot-Brittanë, waarna hij dus knap naar de vierde plek in de daguitslag sprintte. Het is een volgende topprestatie van de pas 23-jarige Nederlander, die onlangs een etappe in de Ronde van Denemarken en de Druivenkoers-Overijse won.

Stephen Williams verstevigde zijn leiding in het klassement van de Tour of Britain. De puncher verdedigt nu een voorsprong van 16 seconden op Oscar Onley, die tweede staat. Mark Donovan (Q36.5), Joseph Blackmore (Israel-Premier Tech) en Tom Donnenwirth (Decathlon-Ag2r Development) completeren de huidige top vijf. De Britse rittenkoers duurt tot en met zondag.