Wat een aankoop! Simon Yates rijdt komende 2 seizoenen voor Team Visma | Lease a Bike

Simon Yates rijdt volgend seizoen in dienst van Team Visma | Lease a Bike. 

Yates

De Brit komt over van Team Jayco-AlUla, waarvoor hij al zijn hele loopbaan rijdt. Yates won in 2018 bijna de Giro d'Italia, maar toen zakte hij er in het slotweekend compleet doorheen. Later dat jaar revancheerde hij zich door de Vuelta a España te winnen. Daarnaast won hij ook onder meer de Tirreno-Adriatico.

Bij de Nederlandse ploeg waren ze op zoek naar uitbreiding van de klassementsploeg. Yates kon blijven bij Team Jayco-AlUla, maar wil op 31ste kijken wat hij kan bewerkstelligen bij een van de beste ploegen ter wereld. "Dit is een team wat ik al lange tijd bewonder en de kans om me hierbij aan te sluiten kon ik niet laten liggen", aldus Yates.

"In mijn carrière heb ik al mooie prestaties geleverd en ik kijk ernaar uit om hard te blijven werken en een bijdrage te leveren aan het succes van het team."

"Ondanks de mooie tijd die ik bij mijn huidige team gehad heb, had ik het gevoel dat het tijd was om van team te veranderen om mezelf te blijven verbeteren en het maximale uit mezelf te halen. Ik kijk ernaar uit om alle nieuwe teamgenoten en het personeel te ontmoeten en 2025 goed te beginnen."

Broer Adam

Ploegleider Grischa Niermann is vanzelfsprekend tevreden met de komst van Yates. "Hij is een heel goede klimmer en een absolute versterking voor onze klassementsploeg. Simon zal bij ons de kans krijgen om zelf voor een resultaat te gaan, maar evengoed een waardevolle kracht voor het team zijn in de bergen. We geloven erin dat hij dankzij onze manier van werken een nog hoger niveau kan halen."

Terwijl Simon pas op latere leeftijd de stap naar een andere ploeg maakt, deed tweelingbroer Adam het al eerder. Hij kwam eerder uit voor INEOS Grenadiers en rijdt nu voor UAE Team Emirates. Inderdaad, de grote rivaal van Team Visma | Lease a Bike.

Nieuws
  • Cor Vos