Evenepoel: 'Mathieu zal elke ronde dat extra gewicht mee omhoog moeten zeulen'

Remco Evenepoel wil Mathieu van der Poel niet afschrijven voor het WK, maar hij ziet een duidelijk nadeel voor de wereldkampioen.

Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel

Evenepoel is zich bewust van zijn favorietenrol: "Als ik de media mag geloven, zijn er twee grote favorieten: Tadej en ik. Wij zullen dus de koers moeten controleren, maar op een circuit is het altijd anders koersen en zullen we voorbereid moeten zijn op verschillende situaties.'

Ook werd Evenepoel even gevraagd naar zijn mening over de vorm van Mathieu van der Poel: "Tijdens onze laatste training in Spanje was hij niet zo goed. Maar Mathieu weet als geen ander hoe hij naar een grote wedstrijd moet toeleven. Dat is ook alweer drie weken geleden en in Luxemburg liet hij zien weer in vorm te zijn."

Toch ziet Evenepoel weldegelijk een nadeel voor VDP op dit parkoers. "Mathieu is natuurlijk zwaarder dan Tadej en ik en dat extra gewicht moet hij elke ronde mee omhoog zeulen. Maar met een renner van wereldklasse als Van der Poel ben je nooit klaar tot hij pas definitief gelost is."