WK 2024 | Weerbericht Zürich: kletsnatte omstandigheden bij de vrouwen, voor de mannen ziet het er beter uit

Wat zijn de laatste weersvoorspellingen voor de wegritten op het WK in Zürich? We zochten het voor je uit! 

WK Zürich regen

Nat, natter, natst. Het ziet ernaar het zaterdag bij de wegrit van de vrouwen op het WK van begin tot eind gaat regenen. De mannen rijden hun koers dan weer onder droge omstandigheden, zo lijkt het. Hieronder de details van de weersvoorspellingen voor het komende weekend in Zürich.

Junioren en beloften

Donderdag werden de wegwedstrijden van de junioren ook al onder kletsnatte omstandigheden afgelegd. Hierdoor werd het parkoers nóg selectiever. Bovendien zorgde het zo nu en dan voor gevaarlijke situaties (vooral in de afdalingen).

Ook de beloften krijgen vandaag te maken met een nat wegdek. Echter, tijdens hun WK lijken nieuwe buien uit te blijven. Naarmate de wegrit vordert, zal het parkoers dus opdrogen en krijgen we vandaag mogelijk een droge finale te zien.

Weerbericht zaterdag

Zaterdag is dat compleet anders. Al vanaf 06:00 uur in de ochtend begint het met regenen en dat gaat de hele dag door. De vrouwen zullen hun WK dus volledig in de regen afleggen. Heel hard valt het er overigens niet uit - maximaal 1,1 milimeter per uur - maar dus wel constant. De vrouwen zullen volledig doorweekt over de finish bollen.

Bron: weerplaza

De vrouwen krijgen te maken met een temperatuur van 12 graden Celcius. Niet heel warm dus. Met de voorspelde regen daar bovenop zullen enkele dames het flink koud gaan krijgen. Het WK bij de vrouwen zal dus wel eens een grote slijtageslag kunnen worden.

Weerbericht mannen

Het weerbericht van zondag ziet er totaal anders uit. De mannen rijden hun wegrit op het WK naar alle waarschijnlijkheid onder droge omstandigheden. Het wegdek zal her en der nog wat nat kunnen zijn, aangezien het tot zaterdagavond laat blijt regenen, maar zal gedurende de wegwedstrijd opdrogen.

Bron: weerplaza

Ook qua temperatuur ziet het er een stuk beter uit voor zondag. Het wordt zo'n 15 graden Celcius tijdens het WK bij de mannen. De weersomstandigheden zullen bij hen dus geen bepalende rol gaan spelen.

Nieuws
  • Cor Vos