Visma ziet Noorse klimmer vertrekken naar Decathlon-AG2R La Mondiale, ook Zwitserse tijdrijder voegt zich bij Franse ploeg

Het Franse Decathlon-AG2R La Mondiale heeft de komst van vier nieuwe renners bekendgemaakt, onder wie twee Noren, een Zwitser en een Australiër. 

Staune-Mittet naar Decathlon-AG2R

Johannes Staune-Mittet verruilt na dit seizoen Team Visma | Lease a Bike voor Decathlon-AG2R La Mondiale. De 22-jarige Noorse klimmer is één van de vier aanwinsten die de Franse WorldTour ploeg vandaag bekendmaakte in een persbericht.

Groot klimtalent

Staune-Mittet was vanaf 2021 actief bij Visma | Lease a Bike. De Noor reed drie jaar lang bij rond bij de beloften en maakte afgelopen winter de overstap naar de profploeg. Een logische stap, want hij blonk uit als klassementsrenner in de beloftencategorie.

Vooral zijn tweede plaats in de Tour de l'Avenir in 2022, zijn eindwinst in de Ronde de l'Isard van dat jaar en zijn eindoverwinning in de Giro Nex Gen van vorig seizoen springen uit het oog. De overstap naar de profs verliep echter moeizaam. Bij Decathlon-AG2R hoopt Staune-Mittet nieuw elan te geven aan zijn profcarrière.

Bissegger, Gudmestad en Scotson

Naast Staune-Mittet heeft Decathlon-AG2R ook de komst van toptijdrijder Stefan Bissegger bevestigt. De 26-jarige Zwitser verlaat na vier seizoenen het kamp van EF Education-EasyPost.

Ook de winnaar van Veenendaal-Veenendaal van dit jaar rijdt volgend seizoen voor de Franse euipe. Dan hebben we het natuurlijk over Tord Gudmestad (23), die overkomt van Uno-X Mobility. De laatste aanwinst van Decathlon-AG2R is Callum Scotson. De 28-jarige Australiër verlaat Team Jayco-AlUla na zes dienstjaren.

De Franse ploeg meldt dat het met deze vier nieuwkomers klaar is op de transfermarkt. Het team hevelde eerder al vijf renners over vanuit de opleidingsploegen, waaronder juniorenwereldkampioen Paul Seixas.

Waar renners komen, zijn er ook renners die gaan. Dat geldt ook voor Decathlon-AG2R, dat na dit seizoen afscheid neemt van een paar grote namen. Zo rijden Ben O'Connor (gaat naar Jayco-AlUla), Valentin Paret-Peintre (gaat naar Soudal Quick-Step) en Edvald Boasson Hagen (stopt) volgend jaar niet meer bij de Franse ploeg.

Nieuws
  • Cor Vos