Soudal Quick-Step maakt selectie voor 2025 compleet met jonge Italiaanse klimmer

Soudal Quick-Step heeft selectie voor 2025 rond met de komst van klimtalent Gianmarco Garofoli.

Nieuws Leon Janssen

Het Soudal Quick-Step van Remco Evenepoel neemt Gianmarco Garofoli (22) over van Astana Qazaqstan Team. Dat heeft de ploeg vandaag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Met de komst van de Italiaan is de ploeg klaar op de transfermarkt.

Groot klimtalent

Garofoli gaat de klimploeg van Soudal Quick-Step versterken. De piepjonge Italiaan geldt namelijk als groot talent, vooral in de heuvels of in het middengebergte. Hij reed in 2021 voor de opleidingsploeg van Team DSM, waarna Garofoli overstapte naar Astana.

Hij reed één jaar in de beloftenploeg van de Kazachen en twee jaar in het profteam. Winnen deed hij nog niet, maar hij reed zich geregeld in de kijker in koersen met veel klimkilometers (en door een stukje met de papegaai van wijlen Michel Scarponi te fietsen). Zo werd hij twee keer negende in een etappe in de laatste Vuelta.

Selectie compleet

Met de komst van Garafoli heeft Soudal Quick-Step 30 renners onder contract voor het volgende seizoen. De selectie is daarmee compleet. De ploeg van onder meer Remco Evenepoel, Mikel Landa en Tim Merlier bevestigde eerder al de komst van Maximilian Schachmann, Ethan Hayter, Dries Van Gestel, Pascal Eenkhoorn, Valentin Paret-Peintre en Andrea Raccagni Noviero.

Daar tegenover staat het vertrek van Julian Alaphilippe, Jan Hirt en Kasper Asgreen. Fausto Masnada en Gianni Moscon rijden in 2025 ook niet meer voor Soudal Quick-Step. De beide Italianen hebben nog geen ploeg voor het nieuwe seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht