Pascal Eenkhoorn tekent voor 2 seizoenen bij Soudal Quick-Step: 'Kijk er onwijs naar uit'

Pascal Eenkhoorn heeft een prachtige transfer te pakken, want hij rijdt volgend jaar voor Soudal Quick-Step. 

Eenkhoorn

Eenkhoorn begon zijn loopbaan in 2018 bij toen nog Team LottoNL-Jumbo, maar kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Lotto-Dstny. In Belgische dienst liet hij een aantal mooie dingen zien. Zo kwam hij vorig jaar net te kort om een prachtige ritzege te boeken in de Tour de France. In de achttiende rit moest hij enkel Kasper Asgreen voor zich dulden.

Na twee seizoenen komt er echter een einde aan zijn dienstverband bij Lotto-Dstny en zoekt hij het bij een andere Belgische ploeg: Soudal Quick-Step. De ploeg van Patrick Lefevere legde de hardrijder een contract van twee seizoenen voor. "Ik kijk heel erg uit naar de komende jaren", vertelt Eenkhoorn in een kort bericht op X.

Eenkhoorn moet een veelzijdige renner worden bij Soudal-Quick Step. In bepaalde rittenkoersen kan hij een kopman als Remco Evenepoel of Mikel Landa uit de wind houden, maar hij moet ook een sterk uitgekleed voorjaarsteam nieuw elan geven. Met zijn energie en uitgesproken karakter zal hij daar een belangrijke rol in kunnen spelen.

Hayter

Eerder deze maand presenteerde Soudal Quick-Step met Ethan Hayter en Maximilian Schachmann al twee renners die zelf moeten mee kunnen doen in de grootste koersen. De twee moeten in staat worden geacht om in koersen als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik een rol te spelen in de finale. Ze zijn de vervanging van Julian Alaphilippe, die naar Tudor Pro Cycling trekt.

De klimploeg rondom Remco Evenepoel is nog niet echt van nieuwe krachten voorzien. Al staat het in de sterren geschreven dat de Franse klimmer Valentin Paret-Peintre Soudal Quick-Step komt versterken. Die transfer is echter nog niet officieel bekendgemaakt.

Nieuws
  • Cor Vos