Mooie transfer! Soudal Quick-Step versterkt klimmersploeg met extreem lichtgewicht van 52 kilo

De Franse klimmer Valentin Paret-Peintre verruilt Decathlon-Ag2r La Mondiale voor Soudal Quick-Step. 

Valentin Paret-Peintre naar Soudal Quick-Step

Soudal Quick-Step heeft de klimmersploeg rondom kopman Remco Evenepoel flink versterkt. De Belgische ploeg heeft Fransman Valentin Paret-Peintre aangetrokken, zo meldt het team op social media. De 23-jarige klimmer won dit jaar nog een bergetappe in de Giro en rijdt de komende twee seizoenen voor de ploeg van Patrick Lefevere.

Extreem lichtgewicht

Valentin Paret-Peintre is de jongere broer van Aurélien Paret-Peintre (28). De jongste van de twee trad dit jaar in de voetsporen van zijn grote broer bij Decathlon-AG2R La Mondiale. Aurélien wist in 2023 namelijk al een bergetappe te winnen in de Giro, terwijl Valentin dat dit jaar deed.

Hij won de tiende etappe naar Bocca della Selva, waar hij op de 18 kilometer lange slotklim onder meer Romain Bardet, Jan Trarnik én zijn broer achter zich liet. Later in de Ronde van Italië werd hij nog eens tweede achter Tadej Pogacar in de etappe over de Monte Grappa.

Daar waar Aurélien Paret-Peintre zich steeds meer als allrounder heeft ontwikkeld, is Valentin een pure klimmer. Niet gek ook, want hij heeft er het lichaam voor. Hij is namelijk 1,76 meter lang en is slechts 52 kilo. Een extreem lichtgewicht dus, die daardoor zeer goed uit de voeten kan wanneer het bergop gaat.

Voorafgaand aan de Giro van dit jaar waren de broers Paret-Peintre ook al goed op dreef. Aurélien won de slotetappe, terwijl Valentin vierde werd in het eindklassement. Valentin reed dit jaar ook al de Vuelta, maar dat bleek er te veel aan. In Spanje kon hij geen potten doen breken.

Vijfde topaanwinst

Valentin Paret-Peintre is alweer de vijfde aanwinst voor Soudal Quick-Step voor volgend seizoen. De Belgische ploeg wist tot nu toe al een paar toppers aan te trekken. Zo rijden Maximiliaan Schachmann, Ethan Hayter, Dries Van Gestel en Pascal Eenkhoorn volgend jaar ook voor de ploeg van Patrick Lefevere.

Daartegenover staat het vertrek van klimmer Jan Hirt en natuurlijk het vertrek van Julian Alaphilippe. De tweevoudig wereldkampioen uit Frankrijk verlaat na ruim tien jaar de Belgische ploeg voor een avontuur bij het Zwitserse Tudor Pro Cycling.

Van drie andere renners is het nog onzeker of zij volgend seizoen nog bij Soudal Quick-Step rijden. De Deen Kasper Asgreen en de Italianen Gianni Moscon en Fausto Masnada hebben namelijk nog geen contract voor 2025.

Nieuws
  • Cor Vos