Demi Vollering nog niet over teleurstelling WK heen: 'Dat gaat nog wel even duren denk ik'

Demi Vollering geniet momenteel (al trailrunnend) van haar offseason. Maar de teleurstelling van het WK in Zürich zit nog diep. 

demi vollering na het wk wielrennen

Het WK was voor de hele Nederlandse equipe een sof van jewelste. Er klopte niks van de tactiek. Achteraf kregen Demi Vollering en afscheidnemend bondscoach Loes Gunnewijk de Zwarte Piet toegespeeld. Die eerste reageert nu bij een verrassend medium op het teleurstellend verlopen WK.

Vollering probeert WK te verwerken

Vollering zei direct na de wedstrijd al dat ze goede benen had, maar zich een beetje gevangen voelde in de Nederlandse ploeg. Die goede benen gebruikt de Zuid-Hollandse ook regelmatig om mee hard te lopen en daarom gaf ze een interview aan de site hardloopnetwerk.nl.

Daar ging ze eerst nog even in op het dramatisch verlopen WK en wat ze daarna nog op de fiets deed. Op de vraag of ze al over de teleurstelling heen is, is ze duidelijk.

"Dat gaat nog wel eventjes duren denk ik. Het is gewoon jammer, maar dat is geweest, helaas. Ik blijf wel een beetje fietsen deze weken, maar dat is niet intensief. Lange duurtrainingen, omdat het leuk is. Een gezellige tijd is aangebroken, waarin ik ook zeker het hardlopen wil oppakken."

Een week spierpijn

Over dat hardlopen praat de in Zwitserland woonachtige Vollering gepassioneerd. Ze vertelt dat ze erg van lopen houdt, maar dat je het wel goed moet onderhouden als je professie wielrennen is.

"Het ging me vrij makkelijk af. Ik heb het altijd leuk gevonden. Toen mijn wielercarrière een jaar later begon, ben ik het in de winter blijven doen. Door het seizoen heen probeerde ik het ook op te pakken, als het niet druk was met wedstrijden. Als ik dan na een week niet lopen vijf kilometer aan één stuk ging, had ik vervolgens een week spierpijn."

"Met alleen maar op de fiets zitten, train je naast je benen bijna niets. Ik voel me gewoon fitter als ik door de lente en zomer heen af en toe een klein rondje loop. Ik geloof zeker dat je met hardlopen andere spieren kan aanspreken, die bijna uitstaan op de fiets. Hardlopen is een goede training voor het fietsen."

Vollering stak ploeggenotes aan

Vollering heeft het hardlopen er wel door moeten drukken bij haar ploeg, al is men er wel achtergekomen dat de aloude wielerwet 'lopen is slopen' achterhaald is.

"Toen ik in het profcircuit terecht kwam, kreeg ik steeds van mijn ploegleiders te horen dat ik moest stoppen met hardlopen. Het was not done, want we moesten volgens de oude wetten zoveel mogelijk kilometers fietsend afleggen. Nu lopen bijna al mijn ploeggenoten hard, onder wie Lotte Kopecky."

Trailrunning

Als Vollering gaat hardlopen, doet ze dat bijna nooit op asfalt. Ze heeft een favoriet offroad rondje in de buurt van haar huis in Zwitserland. Net als op de fiets zoekt ze graag de bergen op, specifiek eentje in de buurt: de Pilatus (het lijkt helaas een doodlopende weg te zijn, dus het is niet de Pilatus-pas..)

"Ik ben heel erg fan van trailrunning. De Pilatus is schitterend. De mooiste route is vanaf Eigenthal vijf kilometer omhoog en dan dezelfde afstand weer naar beneden. Dat is zowat recht omhoog. Meer dan 1000 hoogtemeters, heel technisch. Maar daar moet ik nu wel weer even voor trainen. Ik loop bijna nooit op het asfalt."