Hardrijder Rémi Cavagna vindt na mislukt Movistar-avontuur onderdak bij Groupama-FDJ: 'Heb het in Spanje geprobeerd, maar het werkte niet'

Rémi Cavagna rijdt de komende seizoenen voor Groupama-FDJ. De Fransman komt over van Movistar, waar hij zijn contract voortijdig verbrak. 

Cavagna

Cavagna, die zijn hoogtijdagen kende bij Soudal Quick-Step, koos vorig jaar voor Movistar om daar meer voor eigen rekening te kunnen rijden. De Fransman kon echter nooit aarden in Spaanse dienst en dus wilde hij graag vertrekken. Hij signeerde een verbintenis voor twee seizoenen bij het Groupama-FDJ van Marc Madiot.

Tegen Cyclism'Actu verklaart Cavagna zijn transfer. "Het is een nieuw project na een jaar waarin ik me niet heb laten zien. Het wielrennen ontwikkelt snel en de ploeg is op dat gebied goed bezig. Zeker met het tijdrijden. Ik wil volgend jaar weer graag fietsen om te winnen. Fietsen is wat mij gelukkig maakt."

Tegen Marca vertelde hij eerder over zijn problemen bij Movistar. Die lagen niet in de relationele sfeer, maar hij kon zich simpelweg niet aanpassen en voelde zich er niet goed op z'n plek. Dat hij geen grote ronde mocht rijden namens Movistar zat hem ook niet lekker.

"Dat was moeilijk, maar volgend jaar denk ik dat ik weer naar een grote ronde ga. Het is belangrijk voor mij. Ik zou graag in de Giro of de Tour willen rijden."

Vertrek

Dat Cavagna, die nog een doorlopend contract had, een transfer zou maken, kwam dus niet als verrassing. "Het is niet goed gegaan. Als het hoofd er niet is, zijn de benen er ook niet. Ik heb al met ploegbaas Eusebio Unzué gesproken en met veel anderen. Ik heb het in Spanje geprobeerd, maar het werkte niet. Dat is het leven, toch?"

Dus wilde Cavagna koste wat het kost weg. "Dat is moeilijk voor mij, maar ik weet dat als ik hier nog een jaar was gebleven het misschien slechter zal zijn voor de toekomst. Daarom vertrek ik liever."

Voor Groupama-FDJ is Cavagna de zes aankoop voor 2025. Eerder legde het Guillaume Martin, Johan Jacobs, Tom Donnenwirth, Clément Braz Alfonso en Brieuc Rolland vast.

Nieuws
  • Cor Vos