Eli Iserbyt over reacties op sociale media: 'Er zijn veel campagnes, maar online pesten wordt precies gedoogd in België'

Eli Iserbyt won zaterdag op dominante wijze de Heerderstrandcross. Dat na een periode waarin hij veelbesproken was. 

Iserbyt

Net als in voorgaande jaren is Iserbyt vooralsnog de man van het cross-seizoen. Dit keer door knappe optredens op de fiets, maar ook door incidenten daarbuiten. Er was het incident met Ryan Kamp, waarbij Iserbyt op het materiaal van de Nederlander ging staan.

Net op het moment dat de storm ging liggen, vond de UCI het nodig om Iserbyt extra te straffen. Twee wedstrijden moest de Belgisch kampioen toekijken. Bij zijn rentree won hij meteen op een indrukwekkende manier. Lange tijd konden Pim Ronhaar en Laurens Sweeck hem volgen, maar uiteindelijk werden ze kapotgemaakt onder het gebeuk van Iserbyt.

Iserbyt na de cross tegenover VTM. "Dit deed heel veel deugd. Het parkoers ligt me natuurlijk en ik had een goede dag. Ik wilde er dan ook van bij het begin voor gaan. In de bochten was ik de beste, maar in het zand is Laurens Sweeck iets beter. Hij kwam zo een paar keer terug."

"Dan is het belangrijk om vol te houden en die muur af te breken tot ze niet meer kunnen. Uiteindelijk had ik een redelijk comfortabele voorsprong."

Online pesten

Het was geen gemakkelijke week voor Iserbyt, zo geeft hij toe. "Ik ben blijven trainen, met focus op deze wedstrijd. Natuurlijk was dat niet evident en niet simpel. Ik heb wel veel steun gekregen. Met goede mensen om je heen lukt het wel. Dit is niet alleen een zege voor mij, maar ook voor de familie en voor iedereen die mij is blijven steunen. Hopelijk ben ik nu vertrokken."

Iserbyt beet ook nog van zich af. "Je leest berichten op sociale media wel altijd, of je krijgt ze binnen. Bewust of onbewust, via vrienden of familie. Dat is natuurlijk niet gaaf. Het is ook de zaak van de media om dat wat te regelen en in handen te nemen. Er zijn veel campagnes tegen pesten, maar online pesten wordt precies gedoogd in België. Dit is dus een oproep om alles een klein beetje meer te bekijken en in toom te houden."

Nieuws
  • Cor Vos