John Degenkolb krijgt eigen kasseistrook in Parijs - Roubaix

Een primeur voor John Degenkolb. De Duitser wordt de eerste nog actieve renner die een kasseistrook krijgt die zijn naam draagt. De renner van Lotto-Soudal won in 2015 Parijs-Roubaix en is ambassadeur van Les Amis de Paris-Roubaix.
John Degenkolb

John Degenkolb heeft een grote voorliefde voor de kasseien van Parijs-Roubaix en in 2018 was hij de beste in de kasseienrit in de Tour de France. In 2015 won hij de Hel van het Noorden en hij is ambassadeur van Les Amis de Paris-Roubaix. In het najaar veilde hij nog zijn WK-tenue, om geld in te zamelen voor deze club mensen, die er voor zorgen dat de kasseistroken van Parijs-Roubaix in goede staat blijven.

Afgelopen jaar zette hij nog, met succes, een crowdfundingactie op om het voortbestaan van de junioreneditie van Parijs-Roubaix te redden. De wedstrijd kampte toen met een tekort van 10.000 euro. Zelf legde hij toen ook geld in, omdat hij het naar eigen zeggen belangrijk vindt om jonge talenten te steunen.

Voor de organisatie van Parijs-Roubaix was dat reden om Degenkolb in het zonnetje te zetten. De drie kilometer lange ‘secteur pavé D130 Château d'eau 59171 Erre’, heet voortaan Secteur John Degenkolb. Op maandag 10 februari zal Degenkolb zelf aanwezig zijn op de officiële huldiging.

  • John Degenkolb

Laatste nieuws