Bauhaus wint derde etappe Saudi Tour

Phil Bauhaus heeft de derde etappe van de Saudi Tour gewonnen. De Duitser van Bahrain-McLaren was de snelste in een massasprint.
Bauhaus

Vandaag stond er een heuvelachtige etappe op het programma. Het inspireerde een kopgroep van 5 renners om vroeg op avontuur te gaan, maar echt ruimte kregen ze nooit. Op 50 kilometer van het einde werden ze dan ook teruggehaald.

Daarna was het Rui Costa die ten aanval trok, de klassementsleider won op die manier een tussensprint. Wegkomen deed hij echter niet. Ook niet toen hij dit kunstje op 12 kilometer van de meet weer herhaalde. Het leverde hem wel weer bonificatieseconden op. Het duurde echter wel tot 5 kilometer van de meet voordat de Portugese oud-wereldkampioen werd teruggepakt. De renners hadden inmiddels finishplaats Riyadh bereikt, waar Bahrain-McLaren de zaakjes goed op orde had. Heinrich Haussler begon de lead-out met Bauhaus in het wiel, daarachter zat Mark Cavendish. De Brit hield echter zijn benen stil, waardoor Bauhaus een kleine voorsprong had. De Duitser wist hier wel raad mee en hield op de streep een kleine marge over op Reinardt Janse van Rensburg van NTT. Youcef Reguigui werd derde.

Dankzij de bonificaties neemt Bauhaus de leiderstrui over van Rui Costa. De Portugees volgt nu op drie seconden. Nacer Bouhanni staat derde in het klassement, op acht seconden van Bauhaus.

  • Phil Bauhaus

Laatste nieuws