VIDEO: Evenepoel blaast iedereen weg in tijdrit San Juan

Remco Evenepoel heeft met groot vertoon van macht de tijdrit in de Vuelta a San Juan gewonnen. De 20-jarige Belg was ruim sneller dan Filippo Ganna en Oscar Sevilla. Evenepoel is nu ook leider.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

Gisteravond (Nederlandse tijd) haspelden de renners een tijdrit van zo'n 15 kilometer af in het Argentijnse San Juan. Deze tijdrit wordt overigens afgelegd op gewone fietsen in plaats van tijdritfietsen. Voor veel teams is het namelijk te duur om ook hun tijdritfietsen naar Argentinië te verschepen.

Halverwege de tijdrit, bij het meetpunt, had Evenepoel al een voorgift van ruim 30 seconden op de Poolse tijdritspecialist Maciej Bodnar. In het restant van de tijdrit bleef Evenepoel zijn voorsprong uitbreiden, hij haalde zelfs een voorganger die drie minuten voor hem gestart was in.

Evenepoel finishte uiteindelijk in een tijd van 19'16, wat een minuut en 8 seconden sneller was dan Oscar Sevilla. Overigens moest Evenepoel nog geboren worden toen de 43-jarige Spanjaard Sevilla zijn eerste profoverwinning behaalde. Filippo Ganna kwam nog enigszins in de buurt, maar bleef steken op 32 seconden. Overigens eindigde de tijdrit in chaos, omdat de hemelsluizen opengingen. De renners die op de hot seats zaten, moesten schuilen voor een droog plekje en de elektriciteit viel even uit. 

Voor Evenepoel maakte dat niet uit, hij is nu leider met 32 seconden voorsprong op Ganna en 1'08 op Sevilla. De rit van vrijdag, met finish bergop, lijkt beslissend te worden voor het klassement.

De finish van Evenepoel.

Evenepoel onderweg.

Fernando Gaviria finisht in de regen.