Lance Armstrong gaat fietsreis organiseren en dat mag wat kosten

Opvallend, Lance Armstrong en George Hincapie gaan dit jaar een fietsreis organiseren. De twee oud-ploeggenoten nemen je vijf dagen mee op Mallorca, maar daar moet je wel een flink bom duiten voor neerleggen.

Cor Vos

Bijna 30.000 euro moet je neerleggen om vijf dagen in het zog van de gevallen tourheld en zijn voormalige luitenant te fietsen. Het evenement, dat The Move Mallorca 2020 heet, is qua naam afgeleid van Armstrong zijn podcast, THEMOVE en onder meer Johan Bruyneel is te gast om het over de Tour de France, andere WorldTour wedstrijden en duursport te hebben. In vijf dagen tijd laten de Amerikanen je naar eigen zeggen alle belangrijke plekken van het land zien. Overigens zijn er voor deze trip slechts 12 plaatsen beschikbaar.

Lance Armstrong won in eerste instantie zeven keer de Tour de France, van 1999 tot en met 2005. Hincapie reed al die keren mee als belangrijke helper. Nadat hij in 2012 bij Oprah Winfrey toegaf doping te hebben gebruikt, zijn Armstrong zijn titels geschrapt en is hij door USADA, het Amerikaanse antidoping agentschap, voor het leven geschorst. De UCI heeft deze schorsing toentertijd overgenomen. 

De afgelopen jaren had Armstrong zijn handen vol naar aanleiding van zijn bekentenis. Hij schikte voor miljoenen met de Amerikaanse overheid en zijn voormalig ploeggenoot Floyd Landis, om zo rechtszaken te voorkomen. In een interview vertelde hij dat hem dat meer dan 111 miljoen dollar gekost heeft.