Dumoulin: 'De trainingen verlopen goed'

Tom Dumoulin straalt weer. Hij is helemaal op zijn plek bij Team Jumbo-Visma en kijkt uit naar het komende seizoen. "Ik ben benieuwd waar ik sta."
Dumoulin

Dumoulin doet zijn verhaal op het trainingskamp in Spanje, waar Team Jumbo-Visma zich voorbereidt op het seizoen dat in aantocht is. "De trainingen verlopen goed", vertelt hij tegen de NOS. "Ik ben benieuwd waar ik sta. Het wordt weer leuk om te gaan koersen. Ik heb echt het gevoel dat ik in een van de beste ploegen van de wereld zit. Het gaat allemaal heel relaxt, heel fijn. Iedereen wil wereldkampioen worden in zijn vak en als je allemaal dezelfde passie deelt dan is dat heel fijn werken."

De Limburger zal in de Ronde van Valencia voor het eerst in koersverband rijden voor Team Jumbo-Visma. Om goed voor de dag te komen is hij iets anders gaan trainen. "Ik heb met trainer Mathieu Heijboer besproken dat het iets anders moest. Het was altijd een wapen van me dat ik nog een explosieve uithaal had. Dat wapen krijg je terug door iets intensiever te trainen. Ik rijd mijn intervallen maximaal, maar de rest van de training verloopt vervolgens rustiger. Het is niet de bedoeling dat ik op andere beklimmingen dan ook nog ga doorstampen."

Laatste nieuws