🎥 Kroon en Vanbelleghem gieren het uit tijdens ploegenpresentatie Giro: 'Hoole moley!' 

De Giro-ploegenpresentatie is niet het spannendste onderdeel om commentaar bij te geven, maar commentatoren Karsten Kroon proesten het uit na een grappig voorval bij Lidl-Trek!

juan pedro lopez en daan hoole

Ploegenpresentaties zijn vaak een verplicht nummertje. Voor renners, maar toch zeker ook voor commentatoren. Gisteravond vond die van de Giro plaats in Turijn. Eurosport zond als exclusieve rechthebbende (in Nederland in elk geval) van de Giro het gebeuren live uit, met commentaar van het vertrouwde Giro-duo Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.

'Hoole moley!'

Het programma kabbelde rustig voort tot de ploeg van Lidl-Trek aan bod kwam. Kroon verkneukelde al want hij wist een beetje wat er komen zou. De geboren Drent verwachtte namelijk dat de camera van de zeer kleine Spanjaard Juan Pedro Lopez naar de boomlange Jonathan Milan zou zwenken.

Of alfabetische volgorde dus. Maar het werd nog mooier, want de Italianen trokken zich niks aan van het alfabet en de nog langere Daan Hoole kwam in beeld nadat de camera een behoorlijk stuk naar boven ging...

Kroon en Vanbelleghem hielden het niet meer en moesten keihard lachen. En inderdaad, het zijn behoorlijk grappige beelden. Hieronder bekijk je ze zelf (en geluid aan dus..)

Alle etappes volledig op Eurosport

Als je geen seconde wil missen van de Giro zit je goed bij Eurosport. De sportzender zendt iedere seconde van de Ronde van Italië namelijk live uit; elke etappe is vanaf de eerste kilometer te volgen op het hoofdkanaal - uiteraard wel met reclame.

Bij die beelden zullen Karsten Kroon en Jeroen Vanbelleghem ook weer het commentaar geven, ondertussen ook gezellig babbelend over koekjes en dieren langs het parkoers. In de extreem lange uitzendingen zullen ze in de eerste uurtjes wellicht even rust krijgen.

Direct na de koers zendt Eurosport 1 ook nog de nabeschouwingsshow Kop Over Kop uit met Bobbie Traksel en Jip van den Bos. Iris Slappendel is ter plaatse in Italië als razende reporter.

Giro d'Italia
  • Screenshot Eurosport