Giro d'Italia wildcards gaan naar Italiaanse teams

RCS Sports heeft bekendgemaakt welke ploegen een wildcard krijgen voor haar koersen. Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizané en Vini Zabú-KTM krijgen er allen eentje voor de Giro.
Giro d'Italia

Daarmee kiezen de Italianen qua wildcards voor louter Italiaanse teams. Androni Giocattoli was er vorig jaar ook bij. Toen won Fausto Masnada (dit jaar uitkomend voor CCC) namens de ploeg de zesde etappe. Bardiani CSF Faizané heeft een lange geschiedenis met de Giro. Vorig jaar waren ze niet zo succesrijk, maar in het verleden wonnen ze met onder andere Giulio Ciccone, Enrico Battaglin en Domenico Pozzovivo meerdere Giro-etappes.

Vini Zabú-KTM, dat vorig jaar als Neri Sottoli-Selle Italia-KTM door het leven ging, is er eigenlijk ook elk jaar bij. Hun laatste succes dateert van 2013, toen Mauro Santambrogio een etappe won en 9e werd in het eindklassement. Die resultaten werden echter weer geschrapt omdat Santambrogio aan de verboden snoepjes zat.

Tirreno-Adriatico en klassiekers

Alpecin-Fenix heeft een wildcard gekregen voor Milaan-San Remo en Strade Bianche, alles daarover lees je hier. Direct Energie, Androni Giocattoli, Gazprom RusVelo, Bardiani CSF en Arkéa Samsic mogen naar Tirreno-Adriatico.

Laatste nieuws