Van der Poel maakt favorietenstatus waar op NK Veldrijden

Mathieu van der Poel heeft zijn favorietenstatus op het NK veldrijden met verve waargemaakt. Hij bleef Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis ruim voor.
Poel

De intenties van de wereldkampioen waren direct duidelijk. Na een sprint op de limiet dook hij als eerste het veld in. Achter hem zaten ook Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Corné van Kessel er goed bij. David van der Poel kende een pechdag, want zijn koers zat er in de eerste ronde al op. Hij werd opgehouden door een valpartij, waardoor hij aangewezen werd tot achtervolgen.

Die andere Van der Poel trok in de eerste ronde ondertussen flink door. Van der Haar bleef wel een tijdje in zijn wiel, maar lang duurde dat niet. Het was wachten totdat Van der Haar de aansluiting definitief zou verliezen en niet veel later gebeurde dat ook. Hoewel er maar één topfavoriet was vooraf, mocht er wel enige tegenstand verwacht worden van de in goede vorm stekende Van Kessel. De renner van Wanty kwam er echter niet aan te pas vandaag en kende een hele slechte dag. Van Kessel moest ook toezien hoe Van der Haar en Nieuwenhuis makkelijk van hem weg reden. 

Van der Poel slipte hier en daar weg op het gladde en bochtige parkoers, maar dat had geen invloed op het koersverloop. Iedere ronde liep Van der Poel iets verder weg en zo kon de wereldkampioen vrij eenvoudig naar zijn zesde nationale titel soleren. Ook de strijd om de andere podiumplaatsen was niet spannend, want Van der Haar (tweede) en Nieuwenhuis (derde) finishten beiden in niemandsland. Van Kessel werd vierde. 

  • Joris Nieuwenhuis

Laatste nieuws