Victor Campenaerts: 'Rohan Dennis heeft een speciaal karakter'

Victor Campenaerts is geen groot fan van tijdritkampioen Dennis. Dat vertelde de werelduurrecordhouder in De Morgen, dat hem samen met zijn vriendin, zwemster Fanny Lecluyse, interviewde.

Victor Campenaerts
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts
  • Afbeelding van Rohan Dennis Rohan Dennis

De Morgen nam het Belgische sportjaar door met Victor Campenaerts en zijn vriendin, topzwemster Fanny Lecluyse. Wanneer hem wordt gevraagd naar het afstappen van Rohan Dennis in de afgelopen Tour komt hij met een opvallend antwoord: "Hij heeft nogal een speciaal karakter. Vorig jaar in de Vuelta wilde ik tijdens zo’n lange rit eens praten met hem. Toen ik hem vroeg of hij klaar was voor het WK, bleef hij voor zich uitkijken en zei hij geen woord. Zijn ploegmaat Richie Porte, die naast hem reed, snauwde me dan toe: ‘He is going to fucking smash you.’

Voor de korte tijdrit in Tirreno-Adriatico is Tim Wellens hem nog een beetje gaan koeioneren. Ik had hem nog gewaarschuwd: ‘Tim, doe dat niet, Dennis is een eikel, die kan daar niet mee lachen.’ Maar het was te laat: Dennis en ik kregen het aan de stok. Ik wilde niet overpakken, hij werd gigantisch kwaad en bleef ostentatief in mijn wiel zitten, terwijl we mijlenver achter het peloton reden. Ten slotte kwam Kevin De Weert de boel nog meer opstoken, in zijn Engels met zwaar Antwerps accent: ‘If you want to play mindgames, it’s okay for us, hè.’ Zwijg alsjeblief, dacht ik. Maar gelukkig versloeg ik Dennis de volgende dag: ik won de tijdrit.”

Ook praten beide sporters over hun droom, samen een medaille halen op de Spelen in Tokio. Na het voor Campenaerts dramatisch verlopen WK Tijdrijden, ligt zijn selectie niet meer in eigen handen. Want ook Wout van Aert, Thomas De Gendt, Laurens De Plus en Yves Lampaert hebben zich gemeld. Remco Evenepoel is al zeker van deelname. Campenaerts zou het doodjammer vinden als hij niet zo gaan, maar geeft ook aan dat het niet de minsten zijn die naar Tokio willen: "Voor hetzelfde geld pakt Evenepoel goud in zowel de tijdrit als de wegrit, en zijn de Spelen geslaagd voor België."