Mathieu van der Poel is Sportman van het Jaar 2019

Mathieu van der Poel is gisteren uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De 24-jarige alleskunner op twee wielen haalde het voor Formule-1 coureur Max Verstappen en voetballer Virgil van Dijk.
Mathieu van der Poel

Van der Poel was dit jaar succesvol op drie terreinen. Hij won onder meer het WK veldrijden, werd Europees kampioen mountainbiken en won op de weg onder meer de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Vooral de overwinning in de Amstel Gold Race was beklijvend, omdat hij vanuit schier kansloze positie nog naar de overwinning wist te spurten.

Van der Poel, die niet aanwezig kon zijn bij de uitreiking, reageerde in een videoboodschap: "Helaas kon ik er vanavond niet bij zijn. Ik ben wel trots op deze prijs. Zeker omdat ik het moest opnemen tegen twee grote namen in de sport. 2019 was een ongelooflijk mooi jaar. Ik hoop dat 2020 net zo mooi of zelfs nog mooier wordt. Ik wil iedereen bedanken die op mij gestemd heeft."

Van der Poel werd eerder deze maand al verkozen tot Wielrenner van het Jaar. De prijs voor Sportvrouw van het Jaar ging naar Sifan Hassan. Baancoach Hugo Haak werd verkozen tot Coach van het Jaar. De handbalsters werden Sportploeg van het Jaar en wereldkampioen para-cycling Jetze Plat werd Paralympische Sporter van het Jaar.

Laatste nieuws